Café Maria laittaa ovet säppiin heinäkuun puolivälissä Marian aukiolla Lappeenrannassa — Osuuspankki toivoo tilalle uutta kahvilaa

Yrittäjän mukaan kahvilatoiminta on ollut kannattamatonta.

Minna Mänttäri

Café Mariassa on noin 60 asiakaspaikkaa sisätiloissa sekä ulkoterassi.
Café Mariassa on noin 60 asiakaspaikkaa sisätiloissa sekä ulkoterassi.

Kahvila Café Maria sulkee ovensa heinäkuun puolivälissä Marian aukiolla Lappeenrannassa.

Yritys keskittyy jatkamaan toimintaansa kahvila Aleksandrassa ja Aleksanterissa.

Yrittäjä Sinikka Torkkelin mukaan päätös sulkea kahvilan ovet noin 1,5 vuoden jälkeen on puhdasta ja normaalia liiketoimintaa.

— Katson pelkkiä faktoja, numeroita, ja ne osoittavat, että Café Marian toiminta on kannattamatonta. Siinä ei ole mitään draamaa.

Torkkelin mielestä Marian aukio on hiljainen paikka pitää kahvilaa, eikä hän halua sen syvemmin syitä ja seurauksia ruotia.

Uusi kahvilayritys etsintään

Kahvilatilat ovat Etelä-Karjalan Osuuspankin alakerrassa. Pankin taloushallintopäällikkö Antti Mansikka huomauttaa yritysvuokralaisen ilmoittaneen hyvissä ajoin, ettei vuokrasopimusta aiota enää jatkaa.

— Siksi ei voi sanoa, että päätös kahvilan lopettamisesta olisi tullut meille yllätyksenä. Pankki on suosinut sen palveluita, mutta toimitussopimusta tarjoiluista ei ole solmittu.

Uutta vuokralaista aletaan etsiä. Haussa on Mansikan mukaan ensisijaisesti kahvilayritys, sillä tila on kahvilaksi rakennettu.