Pankkitilin ja lukkojen puute jumittaa Huhtiniemen hostellin avautumista — uusi omistaja aikoo havitella asiakkaiksi pietarilaisia lentomatkustajia

Kai Skyttä

Vladimir Nedosekin haluaa avata Huhtiniemen hostellin mahdollisimman pian.
Vladimir Nedosekin haluaa avata Huhtiniemen hostellin mahdollisimman pian.

Lappeenrannan Huhtiniemen hostellin omistaja ei tiedä, milloin paikka aukeaa. Ensiksi Vladimir Nedosekinin pitäisi saada avatuksi pankkitili ja hankittua uudet lukot hostellihuoneiden oviin.

Viipurista kotoisin oleva Vladimir Nedosekin osti tyttärensä ja tämän puolison kanssa hostellin viime kesänä Suomen hostellijärjestöltä.

— Hostelli pitää saada auki. Ihmiset tietävät tämän paikan.

Nedosekin haaveilee siitä, että Suomen kautta Eurooppaan lentävät pietarilaiset yöpyisivät Huhtiniemen hostellissa. Lentojen saaminen Lappeenrannan lentokentälle olisi Nedosekinin mielestä tärkeää.

— He voisivat lähteä matkaan Pietarista illalla, yöpyä täällä ja lentää aamulla.

Yritystoiminnan pyörittämistä vaikeuttaa myös se, pankit ovat sulkeneet Nedosekinin tilit, eikä hän ole saanut avattua uutta tiliä. Hän arvelee sen johtuvan hänen venäläisyydestään.

— Tarvitsen pankkitiliä, että voin maksaa laskuja.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan (Fine) johtaja Erik Sirén kertoo, että ulkomaalaisen yksityishenkilön, joka oleskelee laillisesti ETA-alueella pitäisi voida avata pankkitili Suomessa,

Pankki voi kuitenkin valita yritysasiakkaansa.

— Yritykselle ei tarvitse avata tiliä, jos pankki ei halua. Pankki voi valita asiakkaansa ja asiakas pankin, Siren toteaa.

Hän kertoo, että tänä vuonna Fineen ei ole tehty yhtään valitusta, joka liittyisi venäläisiin asiakkaisiin.

Terhi Kinnunen

Terhi Kinnunen

Luetuimmat