Eksote tekee kantelun lääkärihelikopterin sijoituspäätöksestä ja pyytää samalla oikeuskansleria valvomaan kansalaisten yhdenvertaisuutta

Katja Juurikko

Lääkärihelikopteri on noutamassa potilasta hoitoon. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tekee aikomuksensa mukaisesti kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle lääkärihelikopterin sijoittamispäätöksestä. Eksoten hallitus päätti asiasta keskiviikon kokouksessaan.

Eksote toimittaa kantelun tiedoksi myös oikeuskanslerille ja pyytää sitä valvomaan, että asiassa toteutuvat eduskunnan oikeusasiamiehen tekemät linjaukset kansalaisten yhdenvertaisuudesta. Eksoten mukaan oikeusasiamiehen näkemys on helikopteripäätöksessä suurelta osin sivuutettu.

Asiantuntijatyöryhmä esitti tukikohdaksi Lappeenrantaa, jotta kopteri saavuttaa myös pohjoisimmat kunnat, saaristoalueen ja rajavyöhykkeen.

Sittemmin perusteita muutettiin ruuhka-Suomen hyväksi. Hallituksen reformiministerityöryhmä päätti 20. joulukuuta, että kopteri sijoitetaan Kouvolan Uttiin.

Useat yksityishenkilöt ovat tehneet kantelun kopteripäätöksestä, muun muassa Marja-Liisa Vesterinen. Myös Parikkalan ja Rautjärven kunnat ovat harkinneet kantelun tekoa.

Uusimmat uutiset