IL: Taipalsaarelainen kirjoitti Facebookiin talonsa rakennusvirheistä — sai 248 000 euron laskun

Taipalsaarella asuva Pasi Havukainen on saanut lappeenrantalaiselta insinööritoimistolta 248 000 euron laskun Facebook-kirjoituksesta, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan insinööritoimisto koki kirjoituksen aiheuttavan yritykselle mainehaittaa.

Havukainen kirjoitti Facebookissa rakennusyrityksistä, joiden kanssa hänellä on kiistaa vuonna 2011 valmistuneen talonsa rakennusvirheistä. Kirjoituksessa mainittu insinööritoimisto lähetti hänelle laskun, jonka syyksi oli pantu ”korvausvaatimus aiheettomasta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa”. Korvausvaatimus on 200 000 euroa. Sen lisäksi laskussa on 48 000 euron arvonlisävero.

Havukainen kertoo Iltalehdessä pyrkineensä selvittämään talonsa rakennusvirheitä reklamaatioiden kautta kolmen rakennusyhtiön kanssa. Reklamaatiot eivät tuottaneet tulosta, ja nyt Havukaisella on edessään oikeudenkäynti yrityksiä vastaan.

— Teimme tulevaa rakennusvirheoikeudenkäyntiä varten talossa katselmusta. Yksikään kolmesta talon rakentaneesta yrityksestä ei vaivautunut paikalle. Kirjoitin tästä Facebookiin perjantaina, Havukainen kertoo lehdessä.

Lasku insinööritoimistolta tuli hänelle sähköpostilla lauantaina. Insinööritoimiston edustaja kertoo Iltalehdelle, että insinööritoimistolla ei ole ollut tekemistä Havukaisen talon kanssa.

— Kirjoittaja ei ole ollut missään vaiheessa insinööritoimiston asiakas, vaan hän on ollut vastaavan työnjohtajan asiakas. Kyseessä on henkilö, joka on eläkkeellä ja tekee töitä monille yrityksille, myös meille. Yritys ei muutenkaan voi toimia vastaavana työnjohtajana, vaan vastaava työnjohtaja on aina henkilökohtaisesti vastuussa, mikäli virheitä tapahtuu, insinööritoimiston edustaja kertoo lehdessä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.