Hyvinvointiaseman rakentaminen etenee Savitaipaleella – Urakoitsija on valittu, ehdotukset rahoittajasta ja tontinvuokrauksesta valtuustolle

Hankkeen on määrä valmistua vuodenvaihteeseen mennessä. Uudisrakennus nousee nykyisen hyvinvointiaseman pysäköintialueelle.

unknown

Vuonna 1978 valmistunut Savitaipaleen hyvinvointiasema korvautuu loppuvuodesta uudella ja kompaktimmalla rakennuksella. Arkistokuva.
Vuonna 1978 valmistunut Savitaipaleen hyvinvointiasema korvautuu loppuvuodesta uudella ja kompaktimmalla rakennuksella. Arkistokuva.

Uuden hyvinvointiaseman rakentamista valmistellaan Savitaipaleella sosiaali- ja terveyskiinteistöjen myynnin raukeamisesta huolimatta. Jos valtuusto hyväksyy esitykset hankkeen rahoittajasta ja tontinvuokrauksesta, rakennustyöt voidaan aloittaa alkusyksystä. Uusi hyvinvointiasema saataisiin tällöin käyttökuntoon vuodenvaihteeseen mennessä.

Savitaipale päätti jo kevättalvella toteuttaa rakennushankkeen kiinteistöleasing-mallilla. Siinä asiakas vuokraa kohteen hankkeen rahoittajalta.

2,35 miljoonan euron suuruisen hankkeen rahoittajaksi on ehdolla Kuntarahoitus. Se oli ainoa taho, joka jätti kunnalle rahoitustarjouksen.

Sopimuksen mukainen vuokra-aika on 20 vuotta. Vuokra-ajan on määrä alkaa kohteen valmistuttua.

Rahoittaja vuokraa kunnalta noin 1 760 neliön suuruisen alueen 40 vuodeksi. Vuokrattava maa-alue sijoittuu nykyiselle hyvinvointiaseman tontille.

Kunnanhallitus valitsi uuden hyvinvointiaseman kokonaisvastuulliseksi urakoitsijaksi Elementit-E:n Kouvolasta. Yhtiön tarjous todettiin parhaaksi pisteytyksessä ja vertailussa.

Kunta sai kohteesta kaikkiaan kuusi urakkatarjousta, joista kaksi hylättiin.

Vanhan purku mietinnässä

Uusi hyvinvointiasema nousee Maitolantien viereen nykyisen hyvinvointiaseman pysäköintialueella. Valmistuminen etenee nopeasti, koska tehtaalla valmistettu rakennus siirretään paikoilleen tontille.

Kooltaan uudisrakennus on noin 750–800 neliötä. Tilaa varataan lääkärien ja hoitajien vastaanottotiloille, laboratoriolle, hammashoidolle, sosiaalihuollon ja psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotoille, fysioterapian apuvälineille sekä vainajille.

Uuden hyvinvointiaseman on määrä valmistua kuluvan vuoden joulukuussa. Nykyinen huonokuntoinen hyvinvointiasema puretaan pois uuden rakennuksen käyttöönoton jälkeen.

Savitaipaleen kunnan ja hoivayhtiö Mehiläisen rauenneen sopimuksen mukaan Mehiläisen piti vastata käytöstä poistuvan hyvinvointiaseman purkamisesta. Tilanteen muututtua ei ole vielä selvitetty, miten purkutyöt aikanaan hoidetaan.