Iltalehti: Suna Kymäläinen on saanut tänä keväänä useita velkomustuomioita — Velkomusasioita vireillä niin Etelä-Karjalassa kuin Helsingissä: "Perheessämme on ollut viime aikoina rahahuolia"

Iltalehden mukaan Suna Kymäläinen on saanut alkuvuoden aikana viisi velkomustuomiota, joiden maksamatta jääneet saatavat ovat 23 000 euroa.

Hannu Ojala

Suna Kymäläisen nimi nousi esiin Iltalahden tekemässä selvityksessä kansanedustajien raha-asioista. Arkistokuva.
Suna Kymäläisen nimi nousi esiin Iltalahden tekemässä selvityksessä kansanedustajien raha-asioista. Arkistokuva.

Ruokolahtelainen kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on puolueensa kansanedustajista ainoa, jolla on ulosotossa maksamattomia saatavia, selviää Iltalehden tekemästä laajasta selvityksestä.

Iltalehden mukaan Kymäläisen avoimet velat ovat yksityisoikeudellisia saatavia, joissa velkojina ovat Collector Bank AB ja OPR-Finance Oy. Collector Bankille maksamatta oli 61,21 euroa ja OPR-Finance Oy:lle 788,55 euroa. Näistä veloista Kymäläinen oli maksanut tiistaihin mennessä 71,64 ja 1 011,25 euroa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Kymäläisellä on lisäksi vireillä viisi tiedoksiantovaiheessa olevaa velkomusasiaa, joiden saatavat ovat yhteensä 54 000 euroa. Kantajina ovat OK-Perintä Oy, Sergel Finans Oy, Bank Norwegian, Intrum Oy ja Nordea Bank Oyj.

Iltalehti kertoo myös, että Kymäläisellä on Helsingissä vireillä kaksi velkomusasiaa, joissa saatavia on yhteensä 9 000 euroa. Velkojana on pikalainayhtiö Bondora AS.

Iltalehti kertoo myös, että Kymäläinen on saanut tammi-huhtikuussa viisi yksipuolista velkomustuomiota, joiden maksamatta jääneet saatavat ovat yhteensä 23 000 euroa. Saatavien joukossa on muun muassa 3 000 euron pikalaina.

Kymäläinen valittiin huhtikuun eduskuntavaaleissa kolmannelle kaudelleen. Iltalehden haastattelussa hän kiistää rahoittaneensa vaalikampanjaansa pikalainoilla. Kymäläinen toistaa saman Etelä-Saimaalle lauantaina iltapäivällä viestittämässään lausunnossa.

— Teen vaalirahailmoituksen nyt ensi tilassa — en ole käyttänyt vippejä kampanjani rahoitukseen. Mutta perheessämme on ollut viime aikoina rahahuolia. Tiedämme nyt omasta kokemuksesta saman kuin niin monet tuhannet muutkin suomalaiset: pikavipit vievät nopeasti synkkään ja syvään kierteeseen.

— Olen pyrkinyt järjestelemään vireillä olevia velkoja niin, että säästymme ongelmilta jatkossa. Samoin olen jatkossa huolellisempi, että laskut hoidetaan ajallaan nyt tapahtuneiden ikävien yllätysten välttämiseksi.

Juttua muokattu 11.5. klo 13.42. Lisätty Suna Kymäläisen kommentit.