Myö-liike ja kokoomus liittoutuvat Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa

Maija Kaibijainen

Myö-liike sai Lappeenrannan uuteen kaupunginvaltuustoon kolme paikkaa ja kokoomus kymmenen paikkaa. SDP sai 13 paikkaa ja keskusta 11 paikkaa.
Myö-liike sai Lappeenrannan uuteen kaupunginvaltuustoon kolme paikkaa ja kokoomus kymmenen paikkaa. SDP sai 13 paikkaa ja keskusta 11 paikkaa.

Lappeenrannan valtuustoryhmät neuvottelivat keskiviikkona yhteistyöstä sekä siitä, mitä kukakin ryhmä haluaa saada, kun uusi valtuusto aloittaa toimintansa kesäkuun alussa.

Valmista tuli ainakin kahden valtuustoryhmän osalta. Myö-liike tiedotti illalla, että se muodostaa yhteisen valtuustoryhmän kokoomuksen kanssa.

Myö-liikkeen kolme valtuutettua toimivat täysivaltaisina ryhmän jäseninä. Myö ei kerro noudattavansa ryhmäpäätösperiaatetta, vaan käyttää omaa harkinta- ja päätösvaltaa äänestyksissä.

Myö haluaa, että lappeenrantalaisten vaaleissa sille antamalle mandaatille saadaan mahdollisimman suuri painoarvo kaupungin päätöksenteossa. Ryhmä katsoo, ettei sitoutumattomuudesta tai muista liikkeen periaatteista tarvitse joustaa.

Myön mielestä kaupungin elinvoiman turvaaminen ja kehittäminen vaatii tulevalla valtuustokaudella uutta näkemystä ja ennakkoluulottomia ratkaisuja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.