Lappeenrannan jättävä Olli Naukkarinen kertoi läksiäispuheessaan saamistaan uhkauksista: "Minut on uhattu päästää päiviltä"

Järvenpään kaupunginjohtajaksi lähtevä Naukkarinen kertoi kokemuksistaan valtuustolle.

Mika Strandén

Olli Naukkarinen avautui maanantai-iltana kokemuksistaan johtavana virkamiehenä Lappeenrannan valtuutetuille.
Olli Naukkarinen avautui maanantai-iltana kokemuksistaan johtavana virkamiehenä Lappeenrannan valtuutetuille.

Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa kuultiin maanantaina poikkeuksellinen puheenvuoro, kun Järvenpään kaupunginjohtajaksi siirtyvä strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen hyvästeli kaupungin päättäjiä.

Naukkarinen nosti esiin yhteiskunnalliseen asioihin liittyvän keskustelukulttuurin lieveilmiöt. Hän itse kertoi johtavan virkamiehen roolissa saaneensa jopa tappouhkauksia.

— Tuoreessa tutkimuksessa 36 prosenttia johtavista viranhaltijoista oli kokenut työssään häirintää ja uhkailua. Pidän lukua matalana. Tuntuu siltä, että ympärilläni kaikki ovat kokeneet tällaista. Esimerkiksi minut on uhattu useamman kerran päästää päiviltä, Naukkarinen kertoi vakavana valtuutettujen edessä.

Naukkarinen korosti, ettei kukaan ansaitse tulla häirityksi omalla työpaikallaan.

— Toivoisin, että päätöksenteon yhteydessä puhuttaisiin enemmän asioista eikä henkilöitäisi niitä niin vahvasti.

Vihreiden aloitteeseen palataan

Varsinainen valtuuston kokous sujui ripeästi, sillä poliittisia erimielisyyksiä nostaneita päätöksiä listoilla ei ollut.

Vihreät halusivat palauttaa oman valtuustoaloitteensa sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista takaisin virkamieskäsittelyyn.

Kimmo Klemolan esityksestä äänestettiin, mutta se hävisi äänestyksessä selvin numeroin 42-9. Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan esityksen teemoihinpalataan silti omissa seminaareissaan vielä tämän vuoden aikana.

Voisalmeen pientalotontteja kaavamuutoksella

Valtuusto vahvisti ilman puheenvuoroja Joutsenon keskustaajaman alueella olevan Etelä-Karjalan osuuspankin omistaman tontin uuden kaavan.

Tontilta purettiin liikekiinteistö vuonna 2016. Uusi kaava mahdollistaa tyhjälle tontille uudisrakentamista lähinnä asuin- ja liiketiloiksi.

Myös Voisalmessa sijaitsevan entisen Kaislarannan leirintäkeskuksen alueen uusi kaava vahvistettiin valtuustossa. Asemakaavan muutoksella entisen leirikeskuksen paikalle syntyy tulevaisuudessa pientaloalue.

Asemakaava käsittää 23 erillistä omakotitalotonttia ja neljä rivitalotonttia. Lisäksi alueelle saa sijoittaa seurakuntatoimintaan liittyvän yleisen rakennuksen.
Rantavyöhyke on kaavassa varattu yleiseen käyttöön lähivirkistysalueeksi.

Uusimmat uutiset