Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut viiden vuoden tuomiota törkeästä lapsenraiskauksesta, mies pysyy vangittuna

Vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen. Hänen on maksettava uhrille korvauksia 15 000 euroa korkoineen.

Moises Garibay

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut tuomiota. Arkistokuva.
Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut tuomiota. Arkistokuva.

Itä-Suomen hovioikeus on käsitellyt törkeää lapsenraiskausta. Se ei muuttanut Etelä-Karjalan käräjäoikeuden antamaa viiden vuoden vankeustuomiota.

Hovioikeus katsoi, että Etelä-Karjalan käräjäoikeuden vuonna 2000 syntyneelle miehelle tuomitsema viiden vuoden vankeusrangaistus on oikeudenmukainen, kun otetaan huomioon rikosten määrä, vahingollisuus, vaarallisuus, niiden yhteys ja tuomitun syyllisyys.

Mies pahoinpiteli alle 16-vuotiaan lapsen, kuljetti hänet sitten autolla toisaalle ja raiskasi lapsen sitten eri tavoin. Teot tapahtuivat viime heinäkuussa.

Mies tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta, pahoinpitelystä sekä törkeästä rattijuopumuksesta.

Hovioikeus ei myöskään alentanut tuomitun maksettavaksi määrättyä korvausta. Tuomitun pitää maksaa uhrille yhteensä 15 000 euroa korkoineen kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä.

Tuomittu oli vaatinut rangaistuksensa alentamista neljään vuoteen ja kahteen kuukauteen ja hänen maksettavakseen määrätyn korvauksen alentamista 4 000 euroon.

Itä-Suomen hovioikeuden ratkaisusta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Etelä-Saimaa ei poikkeuksellisesti julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Muokattu 26.3. klo 16.13. Lisätty loppuun tieto, että tuomitun nimeä ei poikkeuksellisesti julkaista uhrin suojelemiseksi.