Lappeenrannan skeittaajien 15 vuoden odotus päättyy: Ydinkeskustassa sijaitsevan Paasikivenpuiston pohjatyöt alkoivat, ja skeittipuisto valmistuu ensi kesäksi

Paasikivenpuiston skeittipaikan pohjatyöt ovat alkaneet. Puisto valmistuu seuraavaksi skeittikesäksi.

Mika Strandén

Allan Olju (vas.) ja Niko Tikka ovat innoissaan pitkän odotuksen päättymisestä. Lappeenrannan ydinkeskustan Paasikivenpuistoon valmistuu ensi kesänä skeittipaikka, jossa on eri tasoisille skeittaajille ja skuuttaajille eri kokoisia esteitä. —Jokaiselle jotakin, Olju toteaa.
Allan Olju (vas.) ja Niko Tikka ovat innoissaan pitkän odotuksen päättymisestä. Lappeenrannan ydinkeskustan Paasikivenpuistoon valmistuu ensi kesänä skeittipaikka, jossa on eri tasoisille skeittaajille ja skuuttaajille eri kokoisia esteitä. —Jokaiselle jotakin, Olju toteaa.

Lappeenrannan Paasikivenpuiston skeittipaikan pohjatyöt alkoivat maanantaina 9. joulukuuta. Tämän vuoden aikana tehdään vielä pohjatyöt ensi kevään asfaltointia varten. Työt jatkuvat keväällä mahdollisimman pian, heti kun sää sen sallii.

— Eli kun routa lähtee ja lumi sulaa. Silloin skeittirakenteet laitetaan paikoilleen, kertoo kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen.

Skeittipuiston pitäisi valmistua parahiksi, kun skeittikesä alkaa. Lappeenrannan rullalautailijoiden puheenjohtaja Niko Tikka on innoissaan.

— Näitä uudistuksia on tosiaan odotettu nyt 15 vuotta. Odotukset ovat korkealla.

Skeittikesä alkaa heti kun lumi sulaa ja aurinko paistaa.

— Joskus pitää avittaa lapioimalla, Tikka myöntää.

Skeittaajien kädenjälki näkyy

Kaupunki on ottanut suunnitteluun mukaan paikalliset skeittaajat.

— On hyvä, että pääsemme itse vaikuttamaan. Ei tule mitään väärinymmärryksiä, toteaa Allan Olju.

Niko Tikka korostaa olevansa vain paikallisten skeittaajien äänitorvi. Hän kerää tietoa skeittaajien toiveista ja pyrkii kasaamaan niistä kokonaisuuden, joka palvelee mahdollisimman hyvin kaikkia.

Paasikivenpuiston skeittipaikka on kooltaan noin 300 neliömetriä. Se on skeittaajien arvion mukaan pienehkö, mutta sopiva kaupunkimaiseksi oleskelupaikaksi.

— Skeittaus on niin monipuolista, että pienilläkin rakenteilla voi tehdä uskomattoman vaikeita juttuja, Tikka sanoo.

Puistoon on tulossa eri kokoisia rakenteita.

— Meillä on visio. Korkeaa, matalaa ja leveää boksia, ja sitten myös kapeampaa ja korkeampaa. Sellainen paikka, jossa on jokaiselle jotakin, Olju kuvailee.

 

Mika Strandén

Skeittipaikan pohjatyöt käynnistyivät Paasikivenpuistossa 9. joulukuuta. Sijainti on mainio: aivan ydinkeskustassa, mutta ei asuintalojen välittömässä läheisyydessä.
Skeittipaikan pohjatyöt käynnistyivät Paasikivenpuistossa 9. joulukuuta. Sijainti on mainio: aivan ydinkeskustassa, mutta ei asuintalojen välittömässä läheisyydessä.

Materiaalina kierrätettyä graniittikiveä

Skeittipuiston lopullisesta hinnasta ei ole vielä tietoa.

— Jos sanoo ympäristötöiden hinnaksi jotakin, niin aina tulee palautetta, että sitäkin rahaa olisi tarvittu muualla. Siksi en halua puhua mistään summista, Hannu Tolonen sanoo.

Hän kuitenkin korostaa, että rakenteet ovat pääosin kierrätysmateriaaleista. Suurin osa on puretuista taloista talteen otettuja graniittisokkeleita. Kaupungilla on niitä paljon varastossa.

Lisäksi Tolonen kertoo, että Huhtiniemeen on suunnitteilla mittavampi skeittiparkki. Tikka ja Olju ovat innoissaan ajatuksesta.

— Silloin Lappeenrannasta tulisi oikeasti monipuolinen skeittikaupunki. Keskustan puisto voisi olla enemmän sellainen oleskelupaikka, kun taas Huhtariin voisi tulla isompaa skeittiparkkia, Tikka sanoo.

Skeittaus on niin monipuolista, että pienilläkin rakenteilla voi tehdä uskomattoman vaikeita juttuja. — Niko Tikka

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen ei voi kommentoida asiaa vielä, koska valmistelu on kesken. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päättää ensi vuoden investoinneista 18. joulukuuta.

Lisää näkyvyyttä lajille, kiitos!

Lappeenrannalla on maine huonona skeittikaupunkina. Rullalauta ei kulje mukulakivellä tai epätasaisella alustalla.

— Temppuilunkin kannalta Lappeenranta on huono kaupunki. Ei ole paikkoja. Mutta tehdään tästä yhdessä parempi, Tikka sanoo.

Skeittipuiston sijainti juuri keskustassa on tärkeää. Suuri osa skeittaajista asuu keskustan tuntumassa, ja paikalle pääsee halutessaan vaikkapa laudalla.

— Toivottavasti lapsetkin näkevät skeittausta, kun kulkevat ohi. Laji saa lisää näkyvyyttä, Olju toteaa.

Paasikiven skeittipuisto

Valmistuu kesällä 2020.

Skeittipuisto on kooltaan noin 300 neliömetriä.

Puiston suunnittelevat Lappeenrannan rullalautailijat yhteistyössä kaupungin kanssa.

Puisto tehdään osittain kierrätysmateriaaleista.

Rakennuttaja ja hallinnoitsija on Lappeenrannan kaupunki.

Urakoitsijana toimii Maansiirto Vammas.

Lähde: Lappeenrannan kaupunki

— Jep, toivomme uusia harrastajia. Harrastajamäärät ovat olleet laskussa tällä suunnalla, koska skeittipaikkoja ei ole ollut. Mutta nyt saamme lisää sekä paikkoja että näkyvyyttä, Tikka täydentää.