Sarviniemeen rakennetaan käymälä ja opastuskatos tänä vuonna

Isojen rakennusten tekemiseen tarvitaan lisärahoitusta.

Linda Manner

Sarviniemen uimaranta. Arkistokuva.
Sarviniemen uimaranta. Arkistokuva.

Taipalsaaren Sarviniemen virkistysalueelle aiotaan rakentaa käymälä ja Saimaa Geoparkin opastuskatos tänä kesänä.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö kertoo tiedotteessaan, Etelä-Karjalan säästöpankkisäätiö on myöntänyt avustusta niiden rakentamiseen.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö vuokrasi Metsähallitukselta Sarviniemestä seitsemän hehtaarin kokoisen alueen viime vuonna.

Käymälä ja opastuskatos ovat osa valmistunutta Sarviniemen arkkitehtisuunnitelmaa. Arkkitehtiopiskelija Jenni Salomaa on suunnitellut alueelle maastoon sopivia rakennuksia, joiden kattoon tulee kunttaa eli metsäsammalia ja vapuja. Maisema-arkkitehtiopiskelija Tuuli Salovuori on tarkastellut Sarviniemen ranta-aluetta maisema-arkkitehtuurin näkökulmasta.

Isojen rakennusten rakentamiseen tarvitaan lisää rahaa.

Taipalsaaren kunta on virkistysaluesäätiön mukaan varautunut pysäköintialueen rakentamiseen Sarviniemeen.

Sarviniemen virkistysalueella järjestetään ranta-alueen siivoustalkoot perjantaina 18.5. kello 15—18. Mukana pitää olla oma harava.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet