Mustolaan tulee eläinsuojelukeskus Saimaan kanavan varteen – Eläinsuojeluyhdistys kaavailee kahvilaa, kissahotellia ja eläinklinikkaa entisen kanavakonttorin ruokalaan

Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistys hakee poikkeamislupaa Mustolaan Saimaan kanavan varressa sijaitsevan entisen kanavakonttorin ruokalan käyttötarkoitukseen. Yhdistys on tiloissa vuokralaisena.

Kai Skyttä

Kanavakonttorin entiseen ruokalaan  tulee ehkä eläinsuojelukeskus. Arkistokuva.
Kanavakonttorin entiseen ruokalaan tulee ehkä eläinsuojelukeskus. Arkistokuva.

Saimaan kanavan varteen Mustolaan on tulossa eläinsuojelukeskus. Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistys kaavailee uutta käyttöä pitkään tyhjillään olleeseen entisen kanavakonttorin ruokalaan.

Yhdistys hakee lupaa poiketa rakennuksen asemakaavan mukaisesta käyttötarkoituksesta.

Suunnitelmissa ruokala- ja varastorakennuksen sisätilat muutetaan eläinsuojelukeskuksen käyttöön. Tilaa on 345 neliötä.

Tiloihin tulee häkit tai huoneet kodittomille kissoille, koirille ja muille pienlemmikeille. Lisäksi rakennukseen tulee kahvila ja luentotila, kissahotelli ja eläinklinikka.

Pihan sadan neliön suuruinen varastorakennus säilyy varastokäytössä.

Suunnitelman mukaan rakentaminen ja muutostyöt tehdään rakennusta ja sen historiaa kunnioittaen. Rakennus pysyy ulkoisesti nykyisellään, ainoastaan kaksi aiemmassa rakentamisessa suljettua ulko-ovea avataan uudelleen käyttöön.

Kanavan puolen maisema ja rakennuksen piha säilyy täysin nykyisellään.

Koiratarha Itäisen kanavatien laitaan

Itäisen kanavatien laitaan rakennetaan koirille verkkoaitaelementeistä ulkoilutarhoja, joissa koiria ulkoilutetaan enintään aamukahdeksan ja iltakahdeksan välisenä aikana. Tarkoitus on olla aiheuttamatta tarpeetonta melua.

Rakennukseen tehdään myös vuokrattava toimitila, joka vuokrataan eläinalan yrittäjälle pienimuotoiseen liiketoimintaan.

Kai Skyttä

Rakennuksen ulkoasu pysyy nykyisellään. Ainoastaan kaksi aiemmin poistettua ulko-ovea avataan uudelleen käyttöön. Arkistosta.
Rakennuksen ulkoasu pysyy nykyisellään. Ainoastaan kaksi aiemmin poistettua ulko-ovea avataan uudelleen käyttöön. Arkistosta.

Kahvila palvelee kanavaturistejakin

Kahvila sisustetaan miljööseen sopivaksi. Suunnitelmissa on pitää kesäkahvilaa tai pop-up -tyylistä kahvilaa, jolloin esimerkiksi kanavalla vierailevat voivat halutessaan käyttää kahvilan palveluja.

Kahvila on muunneltavissa luentotilaksi, johon voi kutsua koululaisia tai alan opiskelijoita oppimaan eläintietoutta. Kahvila-luentotila on myös vuokrattavissa kokoustilaksi. Tilassa olisi pienimuotoista eläintarvikemyyntiä.

Yhdistys tiloissa vuokralaisena

Eläinsuojeluyhdistys on rakennuksessa vuokralaisena. Kuljetusliike Esa Lempiäinen osti entiset kanavakonttorin rakennukset Senaatti-kiinteistöiltä viime keväänä.

Voimassa olevassa asemakaavassa suunnittelualue on kanava-aluetta. Kaavassa osoitetulle rakennusalalle saa rakentaa kanavan hallintoon ja huoltoon tarvittavia rakennuksia ja kahvilan tai vastaavan matkailuliikennettä palvelevan rakennuksen sekä näiden tarvitsemat paikoitustilat.

Poikkeamisluvan asiapaperit ovat nähtävillä mahdollisten muistutusten tekoa varten.

Luetuimmat