Lappeenrannan kaupungin tilinpäätös jäämässä 11,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi

Minna Raitavuo

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Lappeenrannan kaupungille on tulossa alijäämäinen tilinpäätös, kaupungin tiedotteessa kerrotaan perjantaina. Kaupungin puolivuotiskatsauksessa tilikauden tuloksen arvioidaan jäävän 11,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Vuoden 2019 kunnallisveron tilityksiä siirtyy ensi vuodelle noin viiden miljoonan euron edestä. Kaupungin mukaan verot kertyvät kaupungille normaalista poikkeavasti johtuen kansalliseen tulorekisterin käyttöönottoon liittyviin valtakunnallisiin ongelmiin.

— Kaupunki ei ryhdy talousarviosta poikkeaviin toimenpiteisiin, vaan uskomme, että tilanne tasapainottuu ensi vuoden aikana, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva toteaa tiedotteessa.

Kaupungin toimialojen talousarviot ovat puolivuotiskatsauksen mukaan toteutumassa. Eksoten koko vuoden tulos on puolestaan jäämässä 6,8 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Lappeenrannan kaupungin mukaan suurten kouluinvestointien rykelmä alkaa purkautua, kun Joutsenon koulun uudisrakennus ja Kesämäenrinteen peruskorjaus ovat siirtyneet toteutusvaiheeseen. Myös Lauritsalan koulun ja Sammontalon suunnitelmat ovat edistyneet. Lisäksi Lappeenrannan urheilutalon peruskorjaus valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Isot investoinnit kasvattavat kaupungin mukaan lainakantaa noin 34 miljoonaa euroa. Kaupungin velkamäärä on edellisen kerran lisääntynyt vuonna 2014.