Seppo Remes tuo Lappeenrannan yliopistoon Venäjän-tuntemusta

LUT

Seppo Remes on tehnyt pitkän uran Venäjän liike-elämässä. Hän on myös hallitusammattilainen ja kunniatohtori kolmessä yliopistossa.
Seppo Remes on tehnyt pitkän uran Venäjän liike-elämässä. Hän on myös hallitusammattilainen ja kunniatohtori kolmessä yliopistossa.

Venäjän asiantuntija Seppo Remes on nimitetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Professor of Practice -tehtävään eli tuomaan käytännön osaamista alaltaan.

Kauppatieteiden lisensiaatti Remes on Suomen johtavia Venäjän talouden, politiikan ja liike-elämän asiantuntijoita. Hän on asunut ja tehnyt töitä Venäjällä yli 20 vuotta.

— Hänen työtehtävänsä sekä merkittävimmät luottamustoimensa liittyvät läheisesti LUT:n strategiaan, erityisesti energiaan, liiketoimintaan ja Venäjä-osaamiseen, yliopiston tiedotteessa todetaan.

— Toivon, että pystyn tuomaan mukanani erityisesti Venäjä-osaamista ja verkostoja, Remes puolestaan toteaa.

Remes nimitettiin LUT:n Professor of Practive -tehtävään huhtikuun alusta. LUT:n muut Professor of Practicet ovat Anssi Vanjoki ja Pekka Sutela.

— Professor of Practice -tehtävään valitaan tyypillisesti korkeatasoinen käytännön osaaja, kuten elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtaja, jolla on asiantuntemusta ja vaikuttavuutta yliopiston kannalta merkittävillä aloilla. Tarkoituksena on jakaa ja siirtää käytännön ajankohtaista tietoa opetuksen ja alan kehittämiseen sekä rakentaa verkostoja elinkeinoelämään ja vahvistaa yhteiskuntasuhteita, yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.