Lappeenrantalainen ravintola Wolkoff muutti remontin jaloista väistötiloihin naapurikortteliin—Nyt lounaita ja illallisia valmistuu konttikeittiössä

Vanha puutalo tuntuu kodikkaalta paikalta, ja miljöö on melkein kuin oma—Väistötilaa tarvitaan puoli vuotta

Minna Mänttäri

Kokki Tiina Liikka keittää ja paistaa yhtä aikaa useampia ruokalajeja tilapäisen konttikeittiön isolla liedellä.
Kokki Tiina Liikka keittää ja paistaa yhtä aikaa useampia ruokalajeja tilapäisen konttikeittiön isolla liedellä.

Sinisimpukat kiehuvat kattilassa isolla liedellä, ja ravintolakokki Tiina Liikka jauhaa mausteseosta morttelissa ravintola Wolkoffin keittiössä.

Sisällä ei millään arvaisi, että keittiö kokonaisuudessaan on rakennettu tilapäisesti konttiin.

Hän naurahtaa, että väliaikaisessa keittiössä on vielä hieman hankala löytää astioita ja muita tarvikkeita uusilta paikoiltaan.

Mutta se on vain ohimenevää alkukankeutta.

Ravintola siirtyi reilu viikko sitten peruskorjauksen jaloista väistötiloihin entiseen päiväkotiin Raastuvankadun varrelle. Lappeenrannan kaupunki ja Museovirasto tekevät remonttia yhteistyössä.

Vanha puutalo tuntuu kodikkaalta paikalta, ja miljöö on melkein kuin oma, kun on tultu yhdestä Lappeenrannan vanhimmista puutalosta.

Ravintolan nimikilpi kiikkuu ulko-oven päällä puolisen vuotta ensi kevääseen.

Ravintoloitsijat Karo Sintonen ja Sirja Pasanen huomauttavat, että vakituiset asiakkaat ovat seuranneet perässä naapurikortteliin, ja myös uusia kasvoja on ilmaantunut joukkoon.

— Tilojen viihtyisyys yllätti, kun olimme saaneet ravintolan pöydät ja tuolit paikoilleen.

Minna Mänttäri

Iloinen yllätys oli vanha kellariholvi, joka palvelee ravintolan viinikellarina.
Iloinen yllätys oli vanha kellariholvi, joka palvelee ravintolan viinikellarina.

Minna Mänttäri

Ravintola palvelee sekä lounas- että illallisasiakkaita.
Ravintola palvelee sekä lounas- että illallisasiakkaita.

Pienessä keittiössä on karsittava turhat liikkeet

Mutta takaisin keittiöön, ravintolan sydämeen.

Ravintoloitsijat kertovat jännittäneensä muuttoa eniten nimenomaan keittiön osalta, mutta pelonsekaiset tunteet osoittautuivat turhiksi.

Konttikeittiö on liitetty yhdyskäytävällä ravintolan muihin tiloihin. Varustukseen kuuluivat valmiiksi tiskikone, -altaat sekä huuva.

Kaikki muu tarpeellinen isoa liettä ja keittiökoneita myöten tuotiin mukana remontin tieltä.

Karo Sintosen mukaan väistötilan keittiö on jopa hieman isompi kuin oma Kauppakadun ravintolassa.

Sen ansiosta keittiön arki alkoi sujua nopeasti totuttuun tapaan.

— Päivävuorossa työskentelee yksi kokki ja illassa kaksi kokkia. Kun melko pienissä tiloissa valmistetaan ruokaa, on tärkeää, että jokainen tietää, mitä tekee. Turhia liikkeitä pitää yrittää välttää.

Säpinää kokeilla silti riittää esimerkiksi lounasaikaan, kun ruokailijoita on talvisaikaan 50—60. Kesäisin määrä nousee 80—100 henkeen.

Karo Sintonen huomauttaa, että remontin ajankohdaksi valikoitui tarkoituksella hiljaisempi talvikausi.                                                                         

Ravintolan vakituinen asiakas Jorma Hakkarainen kertoo lounaan lomassa ihmetelleensä, miten vähän muutto vaikutti talon ruokalistaan.

— Oletin, että poikkeuksellisissa oloissa tarjottaisiin jotakin vähemmän vaativaa ruokalajia kuin vorschmackia. Ei ollut helpoimman kautta lähdetty hakemaan.

Ravintola Wolkoff

Kari ja Rauni Sintonen perustivat ravintolan Lappeenrantaan vuonna 1998.
Vuoden 2017 sukupolvenvaihdoksessa vetovastuun ottivat ravintoloitsijat Karo Sintonen ja Sirja Pasanen.

Minna Mänttäri

Ravintola Wolkoff löysi väistötilat toisesta vanhasta puutalosta, joka sijaitsee naapurikorttelissa Raastuvankadulla.
Ravintola Wolkoff löysi väistötilat toisesta vanhasta puutalosta, joka sijaitsee naapurikorttelissa Raastuvankadulla.

Juttua muokattu 14.11. kello 9.47. Korjattu väistötilojen sijainti, joka on Raastuvankadulla, ei Raatihuoneenkadulla.

Kommentoidut