Anu Sepponen ei niele Timo Salmisaaren väitteitä luottamuspulan syistä ja kiistää käyneensä keskusteluja rantarakentamisesta luottamusmiesten kanssa

Anu Sepponen huomauttaa, etteivät kunnanjohtajan ja maakuntajajohtajan sopimukset ole millään lailla verrannollisia, koska lainsäädäntö takaa maakuntajohtajalle irtisanomissuojan.

Kai Skyttä

Anu Sepponen pitää Timo Salmisaaren väitteitä luottamuspulan syistä kummallisina. Arkistokuva.
Anu Sepponen pitää Timo Salmisaaren väitteitä luottamuspulan syistä kummallisina. Arkistokuva.

Anu Sepponen pitää Ruokolahden SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Timo Salmisaaren esittämiä perusteluita väitetyn luottamuspulan syiksi kummallisina.

Salmisaaren mukaan luottamuspula johtui pääosin kahdesta asiasta kunnan kehittämiseen kuten rantarakentamiseen ja kunnan keskustaajaman sijaintiin liittyvistä erimielisyyksistä sekä liiallisesta julkisuudesta.

Sepposen julkaiseman tiedotteen mukaan kunnan kehittämistä koskeva väite on "täysin käsittämätön", sillä hän ei ole ehtinyt tehdä minkäänlaisia virkatoimia kunnan kehittämiseen liittyen, koska ei ole aloittanut virantoimitusta. Sepposen mukaan hän ei ole myöskään käynyt minkäänlaista keskustelua kunnan kehittämisestä tai rantarakentamisesta luottamusmiesten kanssa.

Myös julkisuutta koskevaa väitettä Sepponen pitää outona. Lisäksi Sepponen huomauttaa, etteivät kunnanjohtajan ja maakuntajajohtajan sopimukset ole millään lailla verrannollisia, koska lainsäädäntö takaa maakuntajohtajalle irtisanomissuojan.

Salmisaari sanoi haastattelussa, että Sepposen työsuhde-etujen käsittelyssä ovat menneet sekaisin normaalit työsuhdeneuvottelut ja johtajasopimusneuvottelut.

– Esimerkiksi uuden maakuntajohtajan sopimukseen ei sisälly kultaista kädenpuristusta eli erokorvausta, Salmisaari totesi jutussa.

Sepponen korostaa edelleen, ettei voinut vastata Ruokolahden kunnan kysymykseen viran vastaanottamisesta 9. lokakuuta mennessä, koska "kunnan aiempaa päätöksentekoa rasittivat olennaiset menettelyvirheet".

– Olen edelleen halukas pääsemään asiakokonaisuudesta sovinnolliseen ratkaisuun, minkä koen olevan kaikkien edun mukaista, Sepponen toteaa tiedotteessa.