Maailman viitatuimpiin tutkijoihin kuuluva professori Mika Sillanpää jätti LUT-yliopiston — "Kymmenen vuotta oli sopiva määrä, ja nyt jatketaan eteenpäin"

Sillanpää jatkaa tutkimustyötään puhtaan veden saannin ja riittävyyden parissa.

Vesa Vuorela

Professori Mika Sillanpää löytyy maailman viitatuimpien tutkijoiden listalta. Hänet kuvattiin kesällä Päämajasymposiumissa Mikkelin Mikaelissa.
Professori Mika Sillanpää löytyy maailman viitatuimpien tutkijoiden listalta. Hänet kuvattiin kesällä Päämajasymposiumissa Mikkelin Mikaelissa.

Professori Mika Sillanpää on lopettanut työnsä Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa LUTissa.

Vihreän kemian osastoa Mikkelissä johtanut Sillanpää kertoo jatkaneensa eteenpäin.

— Kymmenen vuotta oli sopiva määrä, ja nyt jatketaan eteenpäin. Ei minulla ole tästä muuta sanottavaa.

Sillanpään lähtöön ei hänen mukaansa liity mitään erimielisyyksiä. Hän kertoo jatkavansa työtään vesiasioiden parissa, ja on lähdössä Espanjaan haastattelemaan erästä professoria aiheesta. Vielä ennen joulua hän on työasioissa menossa myös Kiinaan.

Sillanpään päätutkimuskohde on vesi. Hän ratkoo puhtaan veden saannin ja riittävyyden ongelmaa paikoissa, joissa ne ovat uhan alla.

Hän kertoo olevansa toisen työnantajan palveluksessa, mutta ei vielä halua sanoa, kenelle tekee töitä. Omaa yritystä hän ei kuitenkaan ole perustanut.

Maailman viitatuimpien tutkijoiden joukkoon kolme kertaa päässyt arvostettu tutkija asuu edelleen Mikkelissä ja aikoo asua siellä edelleen.

Sillanpää on Suomalaisen tiedeakatemian ja Teknillisten tieteiden akatemian kutsuttu jäsen.

Hän on ohjannut noin 40 väitöskirjaa ja toiminut arvioijana yli 240 akateemisessa lehdessä. Hän sai kansainvälisen tiedekomitean SCOPEn myöntämän ympäristötieteiden tiedepalkinnon vuonna 2010.