Venäläismies oleskeli kymmenen vuotta laittomasti Schengen-alueella — Sai viiden vuoden maahantulokiellon

Rajatarkastuksen yhteydessä matkustusasiakirjoissa ja matkakertomuksessa ilmeni ristiriitaisuuksia.

Päivä Heiskanen

Venäläismies oleskeli kymmenen vuotta laittomasti Schengen-alueella — Sai viiden vuoden maahantulokiellon

Vainikkalan rajatarkastusasemalla kiinni jäänyt venäläismies sai viiden vuoden maahantulokiellon Schengen-alueelle. Kielto annettin maahanmuuttoviraston päätöksellä, koska hän oli oleskellut Schengen-alueella laittomasti kymmenen vuota.

Lisäksi mies ja hänen tuttavansa saivat sakkoja väärennysaineiston hallussapidosta. Rikokset tulivat ilmi viikko sitten tiistaina, kun Vainikkalan rajatarkastusaseman partio havaitsi Allegro-junassa venäläisen miehen, joka oli poistumassa Suomen kautta Venäjälle yhdessä tuttavansa kanssa.

Rajatarkastuksen yhteydessä matkustusasiakirjoissa ja matkakertomuksessa ilmeni ristiriitaisuuksia. Sen takia hänelle päätettiin suorittaa tarkempi tarkastus.

Sen yhteydessä selvisi, että henkilö on oleskellut laittomasti Schengen-alueella noin kymmenen vuotta.

Myös henkilön tuttavalle suoritettiin tarkempi tarkastus, jonka yhteydessä hänen hallustaan löytyi kymmenen vuotta laittomasti Schengen-alueella oleskelleelle henkilölle kuuluva matkustusasiakirja, mutta eri henkilötiedoilla.

Eri henkilötiedoilla olevaa matkustusasiakirjaa on käytetty todennäköisesti Ruotsissa, eikä sillä pyritty harhauttamaan Suomen rajaviranomaista.

Schengen-alueeseen kuuluu 26 Euroopan valtiota. Niiden välillä ei ole matkustusrajoituksia eikä rajatarkastuksia.

Luetuimmat