Lappeenrantalainen Mari Routti valittiin Imatran kouluverkkouudistuksen projektipäälliköksi — Siirtyy virkavapaalle opetustoimen johtajan virasta

Kaksivuotinen projektipäällikön tehtävä alkaa 1. helmikuuta.

Mika Strandén

Routti jää virkavapaalle lappeenrannan opetustoimen johtajan virasta.
Routti jää virkavapaalle lappeenrannan opetustoimen johtajan virasta.

Imatran koulu- ja päiväkotiverkkouudistuksen projektipäälliköksi on valittu kasvatustieteiden maisteri Mari Routti. Lappeenrantalainen Routti aloittaa uudessa tehtävässä helmikuun alussa. Projektipäällikön tehtävä on kaksivuotinen. Se ajoittuu vuosille 2018-2020. Routti aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta. Projektipäällikön tehtävää haki 10 henkilöä.

— Routin valinta perustuu hänen monipuoliseen kokemukseensa. Hänellä on vahvat näytöt perusopetuksen johtotehtävistä sekä erilaisten projektien vetämisestä. Lisäksi Routti omaa hyvän ymmärryksen siitä, miten kunnallinen päätöksenteko toimii, kaupunginjohtaja Rami Hasu perustelee valintaa kaupungin tiedotteessa.

Routti siirtyy tehtävään Lappeenrannan opetustoimen johtajan virasta.

— Olen saanut virkavapaata. Olen onnellinen, että tulin valituksi tehtävään, mutta samalla olen kiitollinen Lappeenrannan kaupungille, että nykyinen työnantajani tuki mahdollisuuttani kartuttaa ammattitaitoani.

Routti toivoo, että uudessa työssään hän pääsee käyttämään koko osaamistaan ja verkostojaan. Hän pitää työtä hyvin vaativana.

— Pidän Imatran palveluverkkoratkaisua ja koko verkon uudistamista kerralla täysin ainutlaatuisena hankkeena koko maan mittakaavassa. Uskon, että projektin myötä imatralaiset saavat huippulaadukkaat koulu- ja päivähoitopalvelut.

Imatran kaupunki päätti palkata investoinnille oman projektipäällikön, koska muutos vaatii vastuunkantajaa, jotta tavoite kolmesta modernista koulukeskuksesta toteutuu aikataulu-, laatu- ja kustannustavoitteet täyttäen. Muutoksen jälkeen kaupungin kaikki opetuspalvelut keskittyvät kolmeen paikkaan. Samoissa tiloissa on tarkoitus tuottaa myös muita palveluja kuntalaisille, erityisesti lapsille ja nuorille.

Mari Routti

Ikä 47.

Kasvanut Lappeenrannassa, kotipaikka Lappeenranta.

Kasvatustieteen maisteri.

Opetustoimen johtaja Lappeenrannassa.

Erityisosaaminen: lukuisten erilaisten projektien johtaminen. Osallistunut useisiin kansallisiin opetustoimen kehittämistyöryhmiin, mm. Suomen perusopetuksen visiotyöryhmään, josta kertynyt näkemystä siitä, millainen tulevaisuuden koulu tulee olemaan.

Perhe: puoliso ja kaksi aikuista lasta.

Harrastukset: mökkeily ja liikunta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat