Kaupunginvaltuutettu Linda Brandt-Ahde loikkaa keskustasta kokoomuksen riveihin — Kokoomuksesta Lappeenrannan valtuuston suurin puolue

Kokoomuksella on nyt 14 valtuutettua, keskustan lukema on 10. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Joonas Grönlundin mukaan muutos ei vaikuta valtuustokauden alussa tehtyyn paikkajakoon.

Mika Strandén

Linda Brandt-Ahde on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettuja.
Linda Brandt-Ahde on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettuja.

Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa tapahtuu muutos, kun Linda Brandt-Ahde vaihtaa puoluetta keskustasta kokoomukseen. Kokoomuksesta tulee näin suurin valtuustoryhmä.

Kokoomuksen Lappeenrannan valtuustoryhmä on hyväksynyt 32-vuotiaan Brandt-Ahteen jäsenekseen. Hän luopuu keskustan valtuutettuna saamistaan lautakuntapaikoista.

— Olen toiminut keskustan erilaisissa tehtävissä, mutta tunne siitä, että kuulun enemmän kokoomuksen riveihin on vahvistunut koko ajan, ensimmäisen kauden valtuutettu toteaa.

Loikan myötä kokoomus nousee Lappeenrannan kaupunginvaltuuston suurimmaksi valtuustoryhmäksi. Ryhmässä on jatkossa 14 valtuutettua, kun SDP:n riveissä on 13 valtuutettua. Keskustan valtuustoryhmän koko putoaa 10 valtuutettuun.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Grönlundin mukaan neuvottelut siirtymisestä on käyty tämän vuoden puolella.

 — Muutaman viimeisen viikon aikana asiaa on käyty läpi. Jossain vaiheessa asiat etenivät nopeammin ja välillä hitaammin. Mikään hetken mielijohde tämä ei ole.

Grönlundin mukaan kokoomuksen nousu suurimmaksi valtuustoryhmäksi ei vaikuta valtuustokauden alussa tehtyyn paikkajakoon.

— Lähden siitä, että vaalien jälkeen tehty neuvottelutulos pitää. Me emme sitä ole avaamassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet