UPM suojeli 49 hehtaaria metsää ja suota Kouvolassa

Jani Sourander

Metsäyhtiö UMP:n maille on perustettu Kouvolassa 49 hehtaarin luonnonsuojelualue. Se on Kaakkois-Suomen oloissa suuri Metso-ohjelman kohde.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus perusti UPM:n aloitteesta yksityisen luonnonsuojelualueen yhtiön omistamalle Halla-Sippolan tilalle. Suojelualue koostuu neljästä erillisestä määräalasta Utin ja Sippolan välimailla.

Kohteissa on muun muassa lahopuustoista kangasmetsää, lehtoa, korpea ja puustoista suota.

ELY-keskuksen tiedotteen mukaan UPM:n uusi suojelualue täydentää hyvin sen lähistöllä vanhastaan olevia metsien ja soiden suojelualueita.

UPM:n suojelualue toteutetaan Metso-ohjelmassa, jossa valtio maksaa maanomistajille korvausta tietyntyyppisten metsien vapaaehtoisesta suojelusta.

49 hehtaaria kerralla suojeltavaksi on iso kohde. Metso-ohjelmassa suojeltujen alueiden keskikoko on Kaakkois-Suomessa ollut kymmenen hehtaarin paikkeilla.

Tapani Olkku

Leena Sallinen

Leena Sallinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.