Kommentti: SaiPan tulevaisuus näyttää duunareilla kuorrutetulta

Curtis Hamiltonin ja Per Savilahti Naganderin kauppaaminen TPS:ään oli loogista jatkoa SaiPan viikon takaiselle ilmoitukselle. Tuolloin lappeenrantalaisseura ulkoisti Jussi Markkasen ja Matti Järvisen loppukauden palkanmaksun sveitsiläisseura Zugille. Tällä kertaa SaiPa tarvitsi kotimaisen kauppakumppanin, jolla oli tarjottavana taloudellisen helpotuksen lisäksi ratkaisuja akuuttiin pelaajapulaan.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa on toistuvasti korostanut, että SaiPalla on oltava pidemmälle kuin tähän kevääseen ulottuva näkymä hankkimiensa pelaajien varalle. 21-vuotiaan Teemu Lämsän hankinta on tässä mielessä johdonmukainen toimenpide seuralta, joka yrittää katsoa jo ensi kauteen. Myös vuotta vanhemman Kojon sopimus TPS:n kanssa päättyy tähän kevääseen, ja viiden ottelun perusteella SaiPan tämän hetkisessä pakistossa on Kojoa heikompiakin suorittajia.

Kovinkaan suurta roolia SaiPan tulevaisuudessa kummallekaan tuskin on varattu. Pelaajakaupat tuoksahtavatkin ennen kaikkea taloudellisessa pakkoraossa tehdyiltä. Sekin on tosin täysin ymmärrettävä motivaattori.

SaiPan toimitusjohtaja Marko Ek yritti lepytellä keltapaitojen kannattajia seuran keskiviikkoisessa tiedotteessa. Hän vakuutti SaiPan tekevän kaikkensa, jotta ensi kauden joukkue olisi kiinnostava ja voitoista taisteleva. Tällä hetkellä se ei sitä ole. Todisteeksi riittänee se, että tiistain kotiottelun näki Kisapuistossa enää 2588 katsojaa. Reiluuden nimissä mainittakoon, että naapuriseura KooKoon kotiluolassa oli vielä väljempää: 2421 katsojaa. Tyhjennysmyynnit tekivät sielläkin tehtävänsä.

Mutta palataan Ekin kommenttiin. Miltä näyttää SaiPan tulevaisuus tämän hetken sopimusten valossa? Puolustajista sopimukset on Jere Sneckin, Lauri Taipaluksen ja Lasse Lappalaisen kanssa ja Per Savilahti Nagander palaa SaiPaan kevään TPS-komennuksensa jälkeen. Hyökkääjistä jatkavat ainakin Ville Koho, Kim Strömberg, Joni Nikko, Valtteri Virkkunen, Eetu Koski, Saku Salminen ja Elmeri Kaksonen.

Jussi Markkasella ja Frans Tuohimaalla sementoitua maalivahtiosastoa lukuun ottamatta yleisvaikuitelma on työmiesmäisen harmaa: kolmos- ja nelosketjuihin sekä kahteen alimpaan pakkipariin riittää duunareita tungokseksi asti, mutta tuloksentekijät SaiPan on jälleen ongittava vapaiden pelaajien valtamerestä. Tätä yleisvaikutelmaa Kojon ja Lämsän kaltaiset hankinnat lähinnä alleviivaavat. Kun SaiPan on mitä todennäköisimmin pidettävä totuttuakin tiukempaa talouslinjaa, ovat lähtökohdat tulevan kauden joukkueen rakentamiseen vähintäänkin haastavat.

Jotta paluu pudotuspelijoukkueeksi on mahdollinen, on SaiPan ja etenkin Tuomenoksan tulevana kesänä käännettävä aika monta kiveä ja osattava vielä erotella timantit kissankullasta. Se lienee varmin keino pettyneiden kannattajien lepyttämiseksi.

Joonas Tapaninen

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan urheilutoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.