Lappeenrantalaiset keskustavaikuttajat pitävät puheenjohtajakisaa hyvänä – Tässä vaiheessa vain yksi kertoo oman suosikkinsa

Etelä-Saimaan haastattelemista keskustavaikuttajista vain naisjärjestön puheenjohtaja Pilvi Hyttinen antaisi Kulmunille jatkon. Ari Torninainen ja Jouni Kemppi eivät vielä ole päättäneet miten aikovat äänestää.

Mika Strandén

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili ministerinä ollessaan Valon juhlassa Savitaipaleen liikuntakeskuksessa. Kulmuni saa puheenjohtajakisassa tukea keskustan Karjalan piirin naisjärjestön puheenjohtajalta.
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili ministerinä ollessaan Valon juhlassa Savitaipaleen liikuntakeskuksessa. Kulmuni saa puheenjohtajakisassa tukea keskustan Karjalan piirin naisjärjestön puheenjohtajalta.

Keskustan lappeenrantalainen kansanedustaja Ari Torniainen ei ollut yllättynyt Annika Saarikon kiinnostuksesta keskustan puheenjohtajuutta kohtaan.

Saarikko ilmoitti torstaina haastavansa puheenjohtaja Katri Kulmunin keskustan puoluekokouksessa syyskuussa.

Saarikon lähtöä kisaan Torniainen pitää luontevana ratkaisuna.

– Odotin, että näin käy, kun selvää kieltäytymistä ei ole kuulunut. Jos hän ei olisi nyt lähtenyt, olisiko seuraavaa kertaa tullut, Torniainen pohtii.

Torniainen oli vuosi sitten käydyssä Kulmunin ja Antti Kaikkosen puheenjohtajataistelussa Kaikkosen kannalla. Kaikkonen ei ole nyt lähdössä kisaan.

Joko Kulmuni nyt kelpaa?

– Minulla on yksi ääni muiden joukossa. En ole vielä ratkaissut, Torniainen toteaa.

Joka tapauksessa puheenjohtajakisa on tervetullut.

– Keskustalle kisa on julkikuvan kannalta hyvä asia. Kulmuni kiertää jo kenttää ahkerasti ja Saarikolla on entuudestaan hyvät pohjat keskustan kenttäväen piirissä.

Ensi viikolla äitiyslomaltaan tiede- ja kulttuuriministeriksi palaavan Saarikon mukaan Matti Vanhanen jatkaa valtiovarainministerinä, mikäli hän nousee puheenjohtajaksi. Tämä käy myös Torniaiselle.

– Vanhanen on paneutunut tehtävään ja mielestäni hän on siihen paras henkilö. Toivon, että Matti jatkaa vaalikauden loppuun asti tehtävässä.

"Katri saa aikaan asioita"

Keskustan Karjalan piirin naisjärjestön lappeenrantalainen puheenjohtaja Pilvi Hyttinen on Torniaisen kanssa samalla linjoilla puheenjohtajavaalista.

Edessä on naisten välinen kisa, vaikka muitakin saattaa vielä ehdolle ilmaantua.

– Ihan hyvältä näyttää tilanne. Ja hyvä, kun saadaan puheenjohtajakisa käyntiin.

Hyttisen oma suosikki tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Olen itse Katrin takana. Uskon, että hän saa aikaan asioita ja kirkastettua keskustan näkemystä sekä parannettua yhteishenkeä.

Hyttinen myöntää, että keskustassa on ristivetoa esimerkiksi hallituksessa olemisesta.

– Minun mielestäni hallituksessa pitää jatkaa, Hyttinen linjaa.

Kemppi odottaa lisää ehdokkaita

Keskustan Karjalan piirin puheenjohtaja Jouni Kemppi on myös tyytyväinen edessä olevaan puheenjohtajavaaliin.

– Olen toivonut kisaa koko ajan ja nyt saadaan kunnollinen vaalikampanja.

Kempin mukaan Karjalan piiri ei ole ottamassa kantaa kummankaan puolesta.

– Kaikkosen ja Kulmunin kisassa äänet jakaantuvat piirissä melko tasaisesti kummallekin ehdokkaalle.

Oma suosikki on vielä avoinna.

– Kun tiedän kaikki mahdolliset ehdokkaat, kerron oman kantani.

Luetuimmat