Lappeenrannan kaupunki lahjoittaa upseerikerhon upseerikerhoyhdistykselle — Rakennuksen käyväksi arvoksi määriteltiin 51 000 euroa

Lahjoituksen yhteydessä upseerikerhon tontti vuokrataan Lappeenrannan upseerikerhoyhdistykselle.

Minna Mänttäri

Upseerikerho on 127-vuotias puurakennus.
Upseerikerho on 127-vuotias puurakennus.

Lappeenrannan kaupunki aikoo lahjoittaa upseerikerhorakennuksen Lappeenrannan upseerikerhoyhdistykselle.

Rakuunamäellä sijaitsevan rakennuksen lahjoittamista ja sen tontin vuokraamista käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa ensi maanantaina.

Tiedostamme, että lahjoituksessa on mukana myös mittavat velvoitteet. — Ilkka Kemppi

Asiaa valmistellut kaupunginsihteeri Juha Willberg pitää ehdotusta sekä veronmaksajan että upseerikerhoyhdistyksen kannalta onnistuneena.

— Kaupunki jää omistamaan tonttia, ja upseerikerho saa rakennuksen ja pääsee näyttämään kyntensä sen kehittämisessä, ylläpitämisessä ja toiminnan aktivoimisessa. Uskomme ja toivomme, että he pystyvät hoitamaan tonttinsa, Willberg sanoo.

Asian esittelee kaupunginhallitukselle kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Rakennus on pidettävä nykyisessä kunnossaan

Lahjoitussuunnitelma on myös upseerikerhoyhdistykselle mieleinen.

— Tämä mahdollistaa sen, että rakennus säilyy nykyisessä käytössä. Pyrimme siihen, että se on osa yhä useamman lappeenrantalaisen arkea ja juhlaa. Toisaalta tiedostamme, että lahjoituksessa on mukana myös mittavat velvoitteet, yhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Kemppi toteaa.

Lahjoituksen ehtona on, että yhdistys pitää rakennuksen samassa kunnossa kuin se on lahjoitushetkellä. Lisäksi rakennuksen on oltava avoimesti käytettävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen. Upseerikerho on 127-vuotias puurakennus.

— Yhdistys teetti omalla kustannuksellaan kuntoarvion, ja tässä on vuosien saatossa kertynyttä korjausvelkaa laskelmasta riippuen 300 000—400 000 euroa, Kemppi toteaa.

Lahjoitussopimuksen mukaan yhdistys ei saa luovuttaa rakennusta tai tonttia kolmannelle osapuolelle ilman kaupungin lupaa. Lahjakirjan ja vuokrasopimuksen keskeiset ehdot löytyvät kokonaisuudessaan kaupunginhallituksen esityslistasta.

Kaupunki maksoi 115000 euroa, lahjoituksen käypä arvo 51000

Lappeenrannan kaupunki osti upseerikerhon Senaatti-kiinteistöiltä 115 000 eurolla. Sen omistus siirtyy kaupungille ensi vuoden alussa. Senaatti luopui upseerikerhosta, koska Puolustusvoimat lopetti toimintansa Rakuunamäellä.

Lahjoituksessa rakennuksen käyväksi arvoksi on määritelty 51 000 euroa. Arvoon vaikuttaa muun muassa rakennuksen suojelumerkintä sekä se, että suojelumääräys voi laajentua koskemaan myös rakennuksen sisätiloja.

Lahjoituksen yhteydessä kaupunki vuokraa yhdistykselle rakennuksen tontin toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella. Vuosivuokra on 2000 euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat