Vappu on ollut rauhallisin vuosikymmeniin – Poliisilla hälytyksiä selvästi vähemmän kuin vuosi sitten

Poliisilla ja pelastuslaitoksella on ollut vähemmän hälytystehtäviä.

Jussi Lopperi

Vappua viettävät kansalaiset ovat ottaneet viranomaisten neuvosta vaarin ja juhlineet vappua omissa oloissaan. Arkistokuva.
Vappua viettävät kansalaiset ovat ottaneet viranomaisten neuvosta vaarin ja juhlineet vappua omissa oloissaan. Arkistokuva.

Vappujuhlijat eivät ole työllistäneet poliisia tänä vuonna aiempien vuosien malliin. Myöskään pelastuslaitoksella ei ole ollut tehtäväsumaa.

Valtakunnallisesti julkisilla paikoilla on ollut vain vähän ihmisiä liikkeellä. Rajoitukset ja kehotukset ovat tepsineet.

Poliisihallituksen vapputiedotteen mukaan minkään poliisilaitoksen alueella ei ole havaittu kiellettyjä yleistilaisuuksia tai kokoontumisia.

Poliisi on joutunut puuttumaan vain yksittäistapuksiin, kuten nuorten kokoontumisiin julkisilla paikoilla.

– Näin rauhallista vappua ei ole ollut 40-vuotisella poliisiurallani, poliisitarkastaja Ari Järvenpää poliisihallituksesta kertoo.

Poliisilla on ollut tänä vuonna merkittävästi vähemmän hälytystehtäviä kuin viime vappuna. Mahdolliset hälytystehtävät ovat rajoittuneet koteihin.

Tänä vappuna kotitehtäville on hälytetty virkavaltaa erityisesti metelin takia. Kotiväkivaltaan liittyviä hälytystehtäviä ei ole tullut tavallista vappua enemmän.

Poliisi toivoo kansalaisten jatkavan rauhallisen vapun viettoa myös tänään ja viikonloppuna. Piknikille ei kannata lähteä julkiseen puistoon, vaan mieluummin kotipihalle tai vaikkapa metsään.

– Toivomme, että hyvästä säästä huolimatta ihmiset malttaisivat edelleen noudattaa rajoituksia ja kehotuksia, poliisitarkastaja Järvenpää sanoo.

Luetuimmat