Kaksi tyttöä murtautui Isoon-Kristiinaan – varastivat yli 2 000 euron arvosta tupakkaa ja virtsasivat lattialle

Kai Skyttä

Tytöt murtautuivat Isoon-Kristiinaan torstain ja perjantain välisenä yönä viime viikolla. Arkistokuva.

Kaksi alle 15-vuotiasta tyttöä murtautui kauppakeskus Isoon-Kristiinaan Lappeenrannassa torstain ja perjantain välisenä yönä viime viikolla. Tytöt anastivat kauppakeskuksessa olevista liikkeistä noin 2 300 euron arvosta savukkeita. Lisäksi matkaan lähti mietoja alkoholijuomia ja rahaa.

Tytöt pääsivät liikkeisiin sisään rikkomalla kaksi suurehkoa ikkunaa. Tytöt olivat myös virtsanneet kauppakeskuksen eteiseen.

Heidät sai paikalla kiinni kauppakeskuksen vartija, joka tuli tarkistamaan paikkaa automaattisen hälytyksen saatuaan. Vartija löysi tyttöjen hallusta anastetun omaisuuden.

Poliisin tiedotteen mukaan tytöt ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Poliisi luovutti tytöt sosiaaliviranomaisten huostaan. Alle 15-vuotiaina he eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan.

Tapausta tutkitaan varkautena ja useampana vahingontekona. Alustavan arvion mukaan vahingoitetun omaisuuden arvo on noin 5 000–10 000 euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.