Lappeenrannan raviradalle murtauduttiin taas — Kesäkuussa tapahtui lähes identtinen murto

Raviradalle on murtauduttu jo useamman kerran tänä kesänä. Osa selvitetyistä tapauksista liittyy varmuudella toisiinsa.

Kai Skyttä

Poliisi on selvittänyt osan Lappeenrannan ravirataa vaivanneista murroista. Arkistokuva.
Poliisi on selvittänyt osan Lappeenrannan ravirataa vaivanneista murroista. Arkistokuva.

Lappeenrannan raviradalle murtauduttiin torstaina aamuyöllä rikkomalla kivellä ulko-oven lasi. Raviradalta varastettiin alkoholia. Poliisilla ei ole varastetusta omaisuudesta tarkempaa tietoa.

Raviradalle on murtauduttu jo useamman kerran tänä kesänä. Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikan mukaan osa rikoksista on saatu selvitettyä. Viimeisin murtautuminen on kuitenkin vielä selvittämättä.

Raviradalle murtauduttiin myös kesäkuun puolivälissä. Sisään oli tuolloinkin menty rikkomalla oven lasi kivellä ja murtovarkaiden haaviin jäi alkoholijuomia. Kahden miehen nähtiin poistuvan paikalta.

Tapaukset saattavat liittyä toisiinsa.

— Kyllä niissä samoja piirteitä on, ja me selvitellään sitä liittyykö ne toisiinsa, Vainikka sanoo.

Vainikan mukaan osa selvitetyistä tapauksista liittyy varmuudella toisiinsa. Poliisilla ei ole tällä hetkellä aavistusta viimeisimmän murron tekijästä.

Alkoholi kiinnostaa varkaita

Vainikan mukaan murtojen kohteena ovat yleensä olleet raviradan ravintolatilat ja matkaan on lähtenyt alkoholijuomia.

Kevättalvella raviradalle murtauduttiin ainakin kahdesti. Molemmat tiedossa olevat tapaukset sattuivat maaliskuun lopulla.

Niistä tuoreemmassa tapauksessa yleisökatsomoon mentiin sisälle rikkomalla ulko-oven lasi ja päärakennukseen rikkomalla ikkuna.

Vain noin viikkoa aiemmin raviradan ravintolaan murtauduttiin rikkomalla ovi aamuyöllä.

Poliisi ei tuolloin tutkinnallisista syistä paljastanut, mitä omaisuutta ravintolasta varastettiin. Tekijöiksi epäiltiin kuitenkin samoja henkilöitä, jotka myöhemmin yöllä murtautuivat Saleen Kuukanniemellä.

Juttua muokattu 18.7.2019 klo 18.00: Lisätty yksityiskohtia aiemmista tiedossa olevista murroista raviradalle tämän vuoden puolella.