Vapaaehtoistyöhön pääsy helpottuu Lappeenrannassa — Verkkopalvelu kokoaa kaikki avoimet tehtävät saman osoitteen alle

Nettipalvelun kautta voi ilmoittautua avoinna oleviin vapaaehtoistehtäviin tai rekisteröityä vapaaehtoiseksi.

Maija Kaibijainen

Vapaaehtoistyö.fi-palvelun avulla yksittäiset asukkaat ja erilaiset yleishyödylliset yhteisöt voivat maksutta olla toistensa löydettävissä yhdestä paikasta. Toiminnassa ovat mukana myös SPR:n Piristäjät.  Arkistokuvassa  Pekka Rossi (vas.) ja Risto Toikka.
Vapaaehtoistyö.fi-palvelun avulla yksittäiset asukkaat ja erilaiset yleishyödylliset yhteisöt voivat maksutta olla toistensa löydettävissä yhdestä paikasta. Toiminnassa ovat mukana myös SPR:n Piristäjät. Arkistokuvassa Pekka Rossi (vas.) ja Risto Toikka.

Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, mukaan pääsee aiempaa helpommin Lappeenrannassa. Yhdestä paikasta eli Vapaaehtoistyö.fi-palvelusta löytyvät kaikki vapaaehtoistyötä organisoivat tahot sekä tarjolla olevat vapaaehtoistehtävät.

— Palvelun avulla vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ilmoittautua avoinna oleviin vapaaehtoistehtäviin. Jos sillä hetkellä ei ole tehtäviä tarjolla, voi rekisteröityä vapaaehtoiseksi omien kiinnostuksen kohteiden ja taitojen mukaan, selvittää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karels tiedotteessa.

Esimerkiksi SPR:n Piristäjät ovat olleet erittäin kiinnostuneita verkkopalvelun tarjoamista mahdollisuuksista. — Sanna Natunen

Vapaaehtoistyöstä kiinnostunut voi olla entiseen tapaan myös suoraan yhteydessä vapaaehtoistyötä tarjoaviin toimijoihin.

Lappeenrannan kaupunki tuki vapaaehtoistyön kehittämistä kustantamalla Vapaaehtoistyö.fi-palvelun kokeilujakson.

Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen toivoo, että järjestöt saavat toimintaansa näin helpotusta ja että avuntarvitsijat ja -antajat löytävät toisensa entistä helpommin.

— Esimerkiksi SPR:n Piristäjät ovat olleet erittäin kiinnostuneita verkkopalvelun tarjoamista mahdollisuuksista, kertoo Natunen.

Esittäytyvät Kansalaistoiminnan Fiestassa Marianaukiolla

Lappeenrannan evankelisluterilaisesta seurakunnasta yhteistyötä on ollut rakentamassa kansainvälisen vastuun sihteeri Jari Berg.

— Tässä olemme nyt kaikki saman katon alla. Yhteistyö on ollut erittäin toimivaa pilotoinnin aikana, arvioi Berg.

Mukana yhteistyössä ovat Lappeenrannan kaupunki, Eksoten hoivapalvelut, Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat sekä paikalliset järjestöt.

Lappeenrannan Vapaaehtoistyö.fi-toimijat ovat mukana Kansalaistoiminnan Fiestassa ensi lauantaina Marianaukiolla.