Nelikymppinen Lemin Säräpirtti tekee tuhatvuotista ruokaa ja pärjää yhdellä pääruualla – juomapuolelle ravintolaan tulee kuitenkin uusia makuja

Lemin Säräpirtti ei hätkähdä ruokatrendeistä, vaikka nekin näkyvät säräravintolassa.

Heli Blåfield

Maaliskuun alkupuolella alkaa yksi Säräpirtin sesongeista, noin kuukauden mittainen pääsiäinen. Se tietää ahkeraa särän paistoa myös jälleenmyyjiä varten. Kuva on arkistosta.

Yhteen perinneruokaan keskittynyt ravintola on porskuttanut läpi vuosikymmenten ja vaihtuvien ruokatrendien. Yrityksen alkutaipaleella särä oli tosin sivutuote, kun Lea ja Tauno Hietarannan päätyö oli leipoa leipää lähiseudun kauppoihin Lemin vanhassa kansakoulussa sijainneessa kotileipomossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut