Olkkolan kartanon vuokralainen irtisanottiin – Savitaipale haluaa paikalle uuden startin ja karavaanaripuiston

Kunnanjohtaja Kimmo Kainulaisen mukaan Savitaipale hakee uutta starttia.

Mika Strandén

Savitaipaleen kunnanhallitus päätti irtisanoa Olkkolan kartanon vuokrasopimuksen. Arkistokuva.
Savitaipaleen kunnanhallitus päätti irtisanoa Olkkolan kartanon vuokrasopimuksen. Arkistokuva.

Savitaipaleen kunnanhallitus on päätynyt irtisanomaan vuokrasopimuksen Olkkolan kartanon nykyisen yrittäjän kanssa. Sopimus Helmi hovit ja kartanot -yrityksen kanssa irtisanotaan 1. lokakuuta alkaen.

Irtisanomisaika on puoli vuotta, joten uutta vuokralaista aletaan etsiä huhtikuun 2021 alkuun.

Kunnanhallituksen päätöksessä kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen valtuutetaan etsimään uutta vuokralaista.

Kunnassa on päätöksen perusteluiden mukaan ilmennyt toiveita ja ideoita kehittää Olkkolan toimintaa uuteen suuntaan, ja siksi on perusteltua irtisanoa sopimus nykyisen vuokralaisen osalta.

Kunnanjohtaja Kainulaisen mukaan kunta on kiitollinen nykyiselle yrittäjälle, ja hän on halutessaan mukana myös, kun uutta toimijaa Olkkolaan etsitään.

– Haetaan vain uutta starttia.

Keskeisenä kunnalla on nyt halu kehittää Olkkolan yhteyteen lähimetsään karavaanariparkki. Sitä koskevan yleissuunnitelman on määrä valmistua hyvissä ajoin ennen kevättä.

Hankkeeseen kunta on Kainulaisen mukaan valmis panostamaan kymmeniä tuhansia. Rahaa ei ole vielä budjetoitu, ja investointitarpeet tarkentuvat suunnitelman myötä.

– Olkkolan kartano on kunnalle keskeinen vapaa-ajan ja virkistyksen kohde ja lippulaiva. Se on tärkeä paikka kuntalaisille ja lähiympäristön asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille. Nyt haetaan uusia aloitteita ja ideoita toiminnan kehittämiseen.

– Itse kartano on hyvässä kunnossa. Siihen tehtiin joitakin vuosia sitten satoja tuhansia maksanut remontti, Kainulainen kertoo.

Mika Strandén

Arkistokuva Olkkolan kartanon sisustuksesta.
Arkistokuva Olkkolan kartanon sisustuksesta.

Vuokrasopimuksen irtisanomisesta kertoi ensin Länsi-Saimaan Sanomat.

Muokattu 30.9. kello 14.32: Korjattu uutisen alusta sanamuoto, jossa puhuttiin vuokrasopimuksen purkamisesta. Kyse on irtisanomisesta.