Lumi kaataa nyt puita teille ja linjoille — Ruokolahdella sähköt katkesivat, Rautjärvellä ja Luumäellä puita raivattiin teiltä

Vastaavia hälytystehtäviä voi tulla pitkin päivää ympäri maakuntaa, palomestari arvioi.

Lumikki Haaja

Lumen paino saa puiden oksat taipumaan. Arkistokuva.
Lumen paino saa puiden oksat taipumaan. Arkistokuva.

Sään lauhtuessa painavaksi muuttunut lumi on aiheuttanut työtä pelastuslaitokselle. Se on käynyt raivaamassa pois tieltä lumen painosta tielle kellahtaneita puita.

Maanantaiaamuna hälytys tuli Kaukolannurkantielle Rautjärven Purnujärvellä.

Siellä piti korjata pois tien tukkinut puu. Hälytys tuli kello seitsemän jälkeen. Ennen kello kahdeksaa puu oli saatu poistettua.

Pelastuslaitos kävi puunraivaustehtävissä Rautjärvellä myös sunnuntai-iltana puoli yhdeksän jälkeen.

Tilanne on samanlainen koko maakunnassa. Tänä aamuna puu kaatui tielle myös Luumäellä. Iso mänty tukki Saarentien liikenteen lähellä Lemin rajaa.

Palomestari Lasse Vallentin kertoo, että kun Luumäen palokunta ehti paikalle, joku oli jäljistä päätellen ehtinyt jo siirtää puun traktorin kauhalla pois tieltä.

— Vastaavia tehtäviä voi tulla pitkin päivää, kun sää on plussalla ja puiden oksilla paljon lunta, arvioi päivystävä palomestari Toni Jaako Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Ruokolahdella sähkökatkoja

Imatran seudulla sähkölinjoille kaatuvat puut aiheuttivat ongelmia erityisesti Ruokolahdella. Varhain aamulla oli Ruokolahden Kotaniemessä 30 asiakasta ilman sähköä. Kello kymmenen aikaan tilanne oli päällä Laamalassa. Sähköttä oli 67 asiakasta.

Kello 11.30 aikaan Imatran seudun sähkön (ISS) vikatilannekartassa ei näkynyt sähköttömiä talouksia.

ISS:n tiimipäällikkö Topi Martikainen ennakoi, että linjoille kaatuvat puut tulevat aiheuttamaan sähkökatkoja pitkin päivää.

Sunnuntaina ISS kävi raivaamassa pois yhden linjoille kaatuneen puun Huhtasenkylässä. Puu ei aiheuttanut katkosta sähkönjakeluun.

Juttua päivitetty maanantaina 7. tammikuuta kello 10.17 ja kello 11.31 tuoreilla tiedoilla sähkökatkoista.

Luetuimmat