Poliisi selvittää Skinnarilassa keskeytettyjen bileiden lupa-asioita — Isoon tapahtumaan myytiin pääsylippuja, alaikäiset juhlivat juovuksissa

Tilaisuus pidettiin entisen ravintolan vuokratiloissa ennen joulua.

Arkisto

Poliisi tavoitti juhlapaikalta lukuisia juovuksissa olevia alaikäisiä. Arkistokuva ei ole Skinnarilan bileistä.
Poliisi tavoitti juhlapaikalta lukuisia juovuksissa olevia alaikäisiä. Arkistokuva ei ole Skinnarilan bileistä.

Poliisi jatkaa Skinnarilassa Lappeenrannassa joulun alla keskeytettyjen bileiden tutkintaa. Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että poliisi selvittää, ovatko tapahtuman lupa-asiat olleet kunnossa.

Sosiaalisessa mediassa mainostetut bileet pidettiin vuokratiloissa perjantaina ennen joulua. Niihin myytiin 300 lippua.

Ulkopuoliset tekivät tilaisuudesta ilmoituksen kovan äänen ja musiikin takia. Poliisin mentyä paikalle selvisi, että paikalla oli lukuisia alaikäisiä kovassa humalassa. Yhdeltä alaikäiseltä löytyi myös marihuanaa.

Vainikka kertoo, että isojen juhlien keskeyttäminen vei poliisilta kauan aikaa. Osa nuorista vietiin kotiin.

Koska bileet olivat laajamittaiset ja osanottajat niin tulevasti juovuksissa, poliisi pystyi selvittämään vain osan alaikäisten henkilöllisyyksistä. Kaikista päihtyneistä alaikäisistä ei pystytty tekemään lastensuojeluilmoituksia, mutta tapahtuneesta ilmoitettiin sosiaalipäivystykseen.

Vuokratilassa pidettyihin bileisiin myytiin pääsylippuja, joten se ei ollut yksityistilaisuus. Se edellyttää Vainikan mukaan tapahtuman järjestäjiltä huvilupaa sekä ennakkoilmoitusta poliisille, jota ei ollut tehty.

Lisäksi paikalla on oltava riittävästi järjestyksenvalvojia.

Maksullisessa tilaisuudessa pitää olla myös turvallisuussuunnitelma. Lupa-asioiden laiminlyönnistä seuraa sakkoja.

Bileet pidettiin entisessä Iltatähti-ravintolassa, jota nykyään vuokrataan juhlatiloiksi.

Vajaat kolme vuotta sitten poliisi ratsasi samoista tiloista epäillyn salakapakan Skinnarilassa. Silloin opiskelijajuhlien alkoholitarjoilun järjestänyt sai sakot.

Kommentoidut