PEPOn kasvatti Eveliina Summanen debytoi naisten maajoukkueessa Kiinassa

kai skyttä

Eveliina Summanen on ollut jo kauan yksi ikäluokkansa taitavimmista jalkapalloilijoista Suomessa.

Eveliina Summasen ura jalkapalloilijana sai sunnuntaina uuden merkkipaalun. Summanen, 19, pelasi ensimmäisen ottelunsa naisten maajoukkueessa, kun hänet vaihdettiin 77. peliminuutilla kentälle vierasottelussa Kiinaa vastaan. Kiina oli ottelussa Suomea parempi lukemin 4—2 (1—1).

Summanen on PEPO Lappeenrannan kasvatti ja edustaa nykyisin liigatasolla Helsingin Jalkapalloklubia.

Summaseen myöhemmin vaihdettu Ria Öling vei Suomen viidennellä peliminuutilla johtoon, mutta seuraavat kolme maalia latoi rutinoitunut arvokisakävijä Kiina.

Linda Sällström kavensi tilanteeksi 3—2 hieman ennen toisen jakson puoliväliä, minkä Kiina kuitenkin kuittasi kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Summasen ollessa kentällä maaleja ei enää nähty. Pian kentälle päästyään hän vapautti syötöllään Jenny Danielssonin läpiajoon, joka kuitenkin liputettiin paitsioksi.

Suomi pelasi 4—4—2-ryhmityksellä, jossa keskikenttä oli lähtökohtaisesti timanttimuodostelmassa ja Summanen kentälle tultuaan sen kärjessä kymppipaikalla. Puolustustilanteissa Summanen vetäytyi keskikentän pohjalle Olga Ahtiaisen tueksi.

Summanen palkittiin Suomen vuoden tyttöpelaajana vuonna 2014. Ikäluokkamaajoukkueissa hän on toiminut Suomen kapteenina.

Anssi Silvennoinen

Uusimmat uutiset