Terttu-collie on edelleen kateissa, karkumatka kestänyt lähes kaksi viikkoa — Näköhavaintoja yritetään nyt saada riistakameroiden avulla

Terttua etsittiin viikonlopun aikana vainukoirien avulla kahden kilometrin säteellä karkaamispisteestä. Etsijöiden toimesta maastoon asennettiin myös useita riistakameroita, joilla pyritään saamaan näköhavaintoja koirasta.

Jarno Kotanen

Terttu-collie pelästyi rakettien pauketta ja lähti omille teilleen uudenvuoden aattona.
Terttu-collie pelästyi rakettien pauketta ja lähti omille teilleen uudenvuoden aattona.

Uudenvuoden aattona Imatran Teppanalassa kadonnut Terttu-collie on edelleen kateissa. Kaksi viikkoa karkuteillä ollutta koiraa etsittiin läpi viikonlopun, tuloksetta.

— Toistaiseksi ei ole mitään uutta. Viikonlopun aikana ei tullut varmoja uusia näköhavaintoja, Tertun omistaja Jarno Kotanen harmittelee.

Koiraa etsittiin viikonlopun aikana vainukoirien avulla kahden kilometrin säteellä karkaamispisteestä. Etsijöiden toimesta maastoon asennettiin myös useita riistakameroita.

Kotasen mukaan etsintöjä aletaan hiljalleen laannuttamaan. Toiveissa on, että maastoon asennetuilla riistakameroilla koirasta saataisiin varmoja näköhavaintoja.

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet Kotaselle rankkoja, mutta vainukoirien ja pennun oman emän saamat vainut ovat pitäneet mielen toiveikkaana.

— Onhan tämä ollut vuoristorataa. Aina jotain tapahtuu, mikä pientä toivoa herättää, hän toteaa.