Imatralainen aviopari tuomiolla: mies vankilaan puukotuksesta, vaimolle sakot häpykarvojen polttamisesta

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan imatralaismiehen 1,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kolmesta pahoinpitelystä.

Väkivallanteoista vakavin tapahtui viime joulupäivänä Imatralla miehen ja hänen puolisonsa asunnossa. 38-vuotias puukotti vieraisilla ollutta nuorempaa miestä selkään aiheuttaen tälle sairaalahoitoa vaatineen haavan.

38-vuotias kiisti syytteen ja väitti haavan tulleen lattialle särkyneestä lasipurkista miesten painin aikana. Etelä-Karjalan käräjäoikeus ei niellyt selitystä, vaan katsoi, että kyse oli veitsellä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Mies tuomittiin korvaamaan uhrille 1 500 euroa kivusta ja särystä.

Miehet pitivät kiinni, nainen tarttui sytkäriin

38-vuotias todettiin syylliseksi myös kahteen muuhun pahoinpitelyyn, joista ensimmäinen sattui elokuussa Imatrankoskella. Pahoinpitelyyn osallistuivat myös miehen 53-vuotias vaimo sekä pariskunnan tuntema 36-vuotias mies.

Kolmikko kävi Imatrankosken taksiaseman liepeillä kuusikymppisen imatralaismiehen kimppuun. Syyksi kerrottiin naiseen kohdistunut lähentely.

Kuusikymppistä lyötiin muutamia kertoja avokämmenellä ja nyrkillä, minkä jälkeen uhrin housut vedettiin alas. Nainen yritti polttaa tämän häpykarvoja sytkärillä muiden pidellessä miestä kiinni. Liekkiä oli kuitenkin vaikea kohdistaa ja vahingot jäivät vähäisiksi.

Kaikki osapuolet olivat teon aikana humalassa. Oikeus uskoi kertomuksen lähentelystä, mutta katsoi, ettei se oikeuttanut tällaiseen väkivaltaan. Nainen ja pahoinpitelyyn osallistunut 36-vuotias mies saivat kumpikin 60 päiväsakkoa.

Lisäksi kolmikko tuomittiin yhteisvastuullisesti korvaamaan kuusikymppiselle kivusta ja särystä 300 euroa.

Kaksi potkua päähän

Kolmas pahoinpitely sattui syyskuussa.

38-vuotias meni väliin vaimonsa ja erään miehen riitaan, ja potkaisi miestä kahdesti päähän. Asia käsiteltiin sittemmin rikosasiain sovittelussa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.