Lappeenrannan nuorten suurkisa YAG varautuu lykkäykseen koronaviruksen vuoksi

Kesäkuu saattaa vaihtua heinä–elokuun vaihteeseen. Päätös tehdään huhtikuussa.

Sami Kuusivirta

Youth Athletics Games järjestettiin viime kesänä Lahdessa. Nyt olisi Lappeenrannan Kimpisen vuoro.
Youth Athletics Games järjestettiin viime kesänä Lahdessa. Nyt olisi Lappeenrannan Kimpisen vuoro.

Lappeenrannan Kimpisellä ensi kesänä järjestettävälle nuorisoyleisurheilun suurtapahtumalle Youth Athletics Gamesille (YAG) on päätetty varapäivät. Alkuperäiset päivät ovat 12.–14. kesäkuuta, mutta jos tapahtumaa ei koronavirusepidemian takia voida tuolloin järjestää, toinen vaihtoehto on 31.7.–2.8.

Päätös huhtikuussa

Viime vuonna Lahdessa järjestettyyn tapahtumaan osallistui 1 700 nuorta urheilijaa.

– Päätös mahdollisesta varapäivien käyttämisestä julkistetaan tiedotteella 16. huhtikuuta. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja toimimme niiden mukana. Jos YAG on mahdollista järjestää kesäkuussa, niin tehdään, muussa tapauksessa kilpailu siirtyy heinä-elokuun taitteeseen, Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti sanoo.

Majoituskin järjesteltävä

Jäntin mukaan YAG:n kisajärjestelyt jatkuvat toistaiseksi normaalisti, mutta valmistautuminen mahdollisten varapäivien käyttöön on aloitettu.

– Jos tapahtuma siirtyy koronavirusepidemian takia toiseen ajankohtaan, ilmoittautumismaksut eli YAG:hen varatut kisapaketit siirtyvät automaattisesti uuteen ajankohtaan. Jos urheilijalla on selkeä este, ettei hän pysty silloin kisapakettia käyttämään, palautamme kisapaketin hinnan miinus kymmenen euron käsittelymaksu, Jäntti sanoo.

– Hotellivarauksien osalta selvitämme, koronavirusepidemian takia varapäiville mentäessä, onko alkuperäinen varaus mahdollista siirtää uuteen ajankohtaan. Jos tämä ei onnistu, palautamme varauksen miinus 10 euron käsittelymaksu.