Tielle kaatuneita puita raivattu eri puolilla Lappeenrantaa ja Etelä-Karjalaa – Voimakas tuuli aiheuttaa myös sähkökatkoja

Lappeenrannan energiaverkot on varautunut työntekijöiden määrää nostamalla siihen, että tuulet voimistuvat iltapäivällä.

Otto Ponto

Voimakas tuuli on torstaina kaatanut puita teille ja sähkölinjoille. Arkistokuvassa rikkoutunutta pylväsmuuntajaa Imatran Meltolassa korjaavat Imatran seudun sähkönsiirron verkostomestari Matti Valtonen ja sähkölaitosasentaja Jari Hurskainen.
Voimakas tuuli on torstaina kaatanut puita teille ja sähkölinjoille. Arkistokuvassa rikkoutunutta pylväsmuuntajaa Imatran Meltolassa korjaavat Imatran seudun sähkönsiirron verkostomestari Matti Valtonen ja sähkölaitosasentaja Jari Hurskainen.

Voimakas tuuli on kaatanut puita teille Etelä-Karjalassa. Pelastuslaitos on aamun ja aamupäivän aikana raivannut puita eri puolilla maakuntaa.

Puita on raivattu Savitaipaleella Tuohikotintieltä ja Mikkelintieltä, Lappeenrannassa Vanhalta Mikkelintieltä, Imatralla Holvikadulta, Ruokolahdella Vaittilantieltä ja Luumäellä Miehikkäläntieltä, päivystävä palomestari Arto Taina luettelee.

Ilmatieteen laitos on antanut Etelä-Karjalaankin varoituksen voimakkaasta tuulesta.

Tainan mukaan pelastuslaitos seuraa tilanteen kehittymistä aktiivisesti. Tarpeen vaatiessa sopimuspalokuntien varallaoloa voidaan nostaa.

– Tilannetta seurataan aamupäivä aktiivisesti ja katsotaan, mitä tehdään. Nopealla aikataulullakin saadaan kyllä reagoitua, Taina sanoo

Varhain torstaina aamulla puita raivattiin Imatralla Torikadulta ja Parrukadulta, Lappeenrannassa Skinnarilankadulta ja Ruokolahdelta Läherannantieltä.

Sähköttä liki 1 600 asiakasta

Aamupäivällä yhdeltätoista Lappeenrannan energiaverkkojen alueella oli ilman sähköä noin 1 100 asiakasta,, Lappeenrannan Energian häiriökartan mukaan.

Asiakkaita oli ilman sähköä Lappeenrannassa, Lemillä, Taipalsaarella, Savitaipaleella ja Miehikkälässä.

Lappeenrannan energiaverkot on varautunut voimakkaisiin tuuliin nostamalla miehitystä, käyttöpäällikkö Antti Lintunen kertoi aamulla.

– Iltapäivälle on luvattu kovempia tuulia kuin tähän aamuun. Olemme varautuneet, että viat jatkuvat, Lintunen totesi.

Imatran seudun sähkön alueella oli liki 500 asiakasta ilman sähköä kello 11.15, Imatran Seudun Sähkön häiriökartasta selviää. Sähkön jakeluhäiriöitä on Imatralla, Ruokolahdella ja Rautjärvellä.

Päivitetty 19.11. kello 8.54: Päivitetty Lappeenrannan energiaverkkojen sähköttömien asiakkaiden määrä, lisätty tieto, että Ruokolahdella oli sähkökatko.

Päivitetty kello 11.16: Lisätty uudet puunraivaustehtävät ja Arto Tainan kommentit, päivitetty sähköttömien asiakkaiden määrät.