Eksote varautuu kilpailuun asiakkaista ostamalla Työkunto Oy:n — tervetuloa valinnanvapaus

Kai Skyttä

Työkunnon noin 14 500 henkilöasiakasta ja heidän perheenjäsenensä ovat mahdollisia suoran valinnanvapauden piiriin kuuluvien palvelujen käyttäjiä. Vuosi sitten otetussa kuvassa Työkunnon ylilääkäri Kirsti Hupli.
Työkunnon noin 14 500 henkilöasiakasta ja heidän perheenjäsenensä ovat mahdollisia suoran valinnanvapauden piiriin kuuluvien palvelujen käyttäjiä. Vuosi sitten otetussa kuvassa Työkunnon ylilääkäri Kirsti Hupli.

Työterveyspalveluja tarjoavan Etelä-Karjalan Työkunnon siirtymien kokonaan Eksotelle auttaa Eksotea kilpailussa asiakkaista, kun sote-uudistus ja valinnanvapaus astuvat voimaan.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä (Eksote) on tulossa Etelä-Karjalan Työkunnon ainoa omistaja. Työkunnon asiakkaat antavat Eksotelle merkittävän kilpailuedun. Kaikki noin 14 500 henkilöasiakasta ja heidän perheenjäsenensä ovat mahdollisia suoran valinnanvapauden piiriin kuuluvien palvelujen käyttäjiä.

Työkunnolla on yhdeksän toimipistettä Etelä-Karjalassa.

Asiakkaan valinnanvapaus tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakkaalla on muun muassa joissakin perustason palveluissa oikeus valita julkinen tai yksityinen rekisteröitynyt palveluntuottaja.

Lakiluonnoksen mukaan maakunnan on perustettava yhtiö suoran valinnanvapauden piirissä olevien palvelujen tuottamiseksi. Etelä-Karjalan Työkunto voisi toimia näiden palvelujen tuottajana, jolloin uutta yhtiötä ei tarvitsisi välttämättä perustaa.

Eduskunnan käsiteltävänä olevan sote- ja maakuntauudistuksen toteutuessa järjestämisvastuu siirtyy maakunnalle vuoden 2019 alusta. Kaupan tarkoituksena on turvata palvelujen tuotanto myös tulevaisuudessa.

Eksoten hallitus käsittelee ensi keskiviikon kokouksessaan Lappeenrannan kaupungin omistamien Työkunnon osakkeiden ostamista. Kaupungin omistamat osakkeet edustavat 50 prosenttia yhtiön osakekannasta.

Työkunto tuottaa muun muassa kuntien Eksoten järjestämisvastuulle siirtämät lakisääteiset työterveyshuoltopalvelut yrityksille, yrittäjille ja maanviljelijöille.

Osakkeiden kauppahinta on 1,5 miljoonaa euroa. Kaupan osapuolet ovat todenneet kauppahinnan vastaavan osakkeiden tämän hetkistä markkinahintaa.

Etelä-Karjalan Työkunto

Tarjoaa työterveyspalveluja Lappeenrannan kaupungin ja Eksoten työntekijöille sekä pienille yrityksille.

Liikevaihto oli viime vuonna noin 5,3 miljoonaa euroa.

Yhtiö tuotti työterveyshuollon palveluja noin 1 300 yritykselle.

Asiakasyritysten henkilöstön ja henkilöasiakkaiden, kuten maanviljelijöiden yhteenlaskettu määrä oli noin 14 500.

Yhtiön omistavat puoliksi Lappeenrannan kaupunki ja Eksote.

Toimipisteet Lappeenrannassa, Joutsenossa, Imatralla, Parikkalassa, Rautjärvellä, Taipalsaarella, Luumäellä, Lemillä ja Savitaipaleella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.