Lappeenranta sai ensimmäisen ruokadiplominsa — Lappeen koulussa ja päiväkodissa ruokalan emännätkin kasvattavat oppilaita

Lappeen koululle ja päiväkodille on myönnetty kouluruokadiplomit. Lappeenrantalainen koulu tai päiväkoti sai ruokadiplomin nyt ensimmäistä kertaa.

— Tämä on hieno saavutus. Keittiön emäntä sai oppilailta aplodit, ja oppilaat saivat jälkiruuaksi jäätelöä, kertoo Lappeen päiväkotikoulun apulaisrehtori Hannele Heikkilä.

Ammattikeittiöosaajat-yhdistys myönsi koululle kouluruokadiplomin ja päiväkodille makuaakkoset-diplomin. Palkinnot luovutti yhdistyksen projektipäällikkö Virpi Kulomaa keskiviikkona järjestetyssä juhlassa.

Kouluruokailu on Lappeen päiväkotikoulussa kasvatuksellinen tapahtuma, apulaisrehtori Heikkilä sanoo. Ruokalassa on kuvalliset käytösohjeet ja oppilaskunnan kouluruoka-agentit seuraavat, noudatetaanko niitä.

Myös keittiön henkilökunta osallistuu kasvatukseen, Heikkilä kertoo.

— He antavat positiivista palautetta, jos oppilas käyttäytyy hyvin ja päinvastoin. Koulussa on aina toimittu diplomin ohjeiden suuntaisesti.

Kouluruokadiplomi on tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän koulu- ja päiväkotiruokailun edistämisestä, palkinnon myöntävästä yhdistyksestä kerrotaan.

Jenni Hirvinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat