Keski-ikäinen mies tuomittiin Imatralla ehdottomaan vankeuteen 8–9-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä: Keinutteli lasta päällään, molemmilla vain alushousut

Oikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin Imatralla 6. helmikuuta. Tuomio annettiin keskiviikkona.

Käräjäoikeus laati tapauksesta julkisen selosteen. Muuten oikeudenkäynnin materiaalit määrättiin salaiseksi.
Käräjäoikeus laati tapauksesta julkisen selosteen. Muuten oikeudenkäynnin materiaalit määrättiin salaiseksi.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1967 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio annettiin keskiviikkona Imatralla.

Teot tapahtuivat vuosina 2015–2016, jolloin uhri oli 8–9-vuotias.

Käräjäoikeus katsoi toteen näytetyksi, että mies nosti neljällä eri kerralla lapsen päälleen ja liikutteli tätä sukupuolielimensä päällä siten, että molemmilla oli yllään vain alushousut.

Käräjäoikeuden mukaan teko on ollut omiaan aiheuttamaan lapselle erityistä vahinkoa lapsen iän ja kehitystason vuoksi sekä siksi, että lapsi on tuntenut erityistä luottamusta vastaajaa kohtaan ja ollut tästä riippuvaisessa asemassa.

Rikoksen katsottiin olevan tekojen luonne, tekotapa sekä tekojen lukumäärä huomioiden myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

”Kipeän selän hoitoa”

Mies kiisti käräjäoikeudessa syyllisyytensä. Hän kertoi lapsen tulleen omasta tahdostaan neljä kertaa hänen päälleen istumaan ja leikkimään hevosleikkiä ja lapsen liikutelleen itse itseään hänen maatessa selällään.

Mies kertoi kärsineensä niin kovista selkäkivuista, ettei olisi kyennyt liikuttelemaan lasta väitetyllä tavalla. Itse asiassa koko jutussa oli kyse kipeän selän hoidosta, mies kertoi.

Ulkopuolisia silminnäkijöitä ei ollut.

Käräjäoikeus punnitsi henkilötodistelun luotettavuutta ja syytteen tueksi esitetyn näytön riittävyyttä, ja katsoi syytteen toteen näytetyksi asianomistajan ja tämän huoltajan kertomuksilla.

10 000 euron korvaukset

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan kärsimyksestä 10 000 euron korvaukset uhrille viivästyskorkoineen sekä asianomistajan kulut.

Lisäksi vastaaja velvoitettiin korvaamaan valtiolle puolustajansa palkkio, valtion varoista maksetut asianomistajan ja tämän huoltajien oikeudenkäyntikulut sekä asiassa aiheutuneet todistelukustannukset.

Asia käsiteltiin Imatralla suljetuin ovin 6. helmikuuta käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen. Päätös ja julkinen seloste annettiin keskiviikkona 13. helmikuuta.

Oikeudenkäynnin aineisto määrättiin lopputulosta ja lainkohtia lukuunottamatta salassa pidettäväksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Juttua muokattu 14.2.2019 klo 17.28. Korjattu päätöksenantopäivämäärä.

Uusimmat uutiset