NST:n nuori maalilinko Joona Rantala siirtyy Sveitsin Zugiin

Maija Kaibijainen

Joona Rantala, 17, oli NST:n paras maalintekijä miesten salibandyliigassa päättyneellä kaudella.

Miesten salibandyliigassa loistanut NST Lappeenrannan Joona Rantala siirtyy ensi kaudeksi Sveisin Zug Unitediin. Rantala, 17, teki ensimmäisellä miesten liigakaudellaan 25 ottelussa 21+5=26 pistettä ja oli salibandyliigan maalipörssin jaetulla 16. sijalla.

Jo aiemmin Zug Unitedin miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyi Etelä-Karjalan salibandyssa pitkän päivätyön tehnyt Jarkko Rantala, joka on Joona Rantalan isä.

Kaudella 2014—2015 Rantala teki NST:n paidassa C-poikien SM-sarjassa 19 runkosarjaottelussa 40+83=123 pistettä ja kahdeksassa pudotuspeliottelussa 13+17=30. Kauden päätteeksi NST voitti C-juniorien SM-hopeaa.

Joona Rantalan siirtyminen Sveitsiin olisi varmistunut kenties jo aiemmin, jos Zug United olisi onnistunut nousemaan ensi kaudeksi Sveitsin liigaan. Nyt Zug jatkaa Sveitsin ykkösdivisioonassa NLB-sarjassa.

Zugin urheilujohtajana toimii entinen NST-pelaaja Otto Moilanen ja seuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajana Mika Strömberg, joka oli yksi NST:n naisten mitaliputken pääjehuista vuodet 2004—2011 ja luotsasi joukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2006.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet