Lappeenrantalainen Aurelia Turbines vahvistaa jalansijaa Venäjällä ja muissa IVY-maissa

Yhtiö solmi kaasuturbiinien jälleenmyyntisopimuksen pietarilaisen Arman Energon kanssa.

Kai Skyttä

Toimitusjohtaja Matti Malkamäki oli yhtä hymyä viime marraskuussa, kun  Aurelia Turbinesin tuotantolaitos vietti avajaisiaan Parkkarilassa. Kuvassa yhtiön kehittämä poikkeuksellisen tehokas turbiiniyksikkö.
Toimitusjohtaja Matti Malkamäki oli yhtä hymyä viime marraskuussa, kun Aurelia Turbinesin tuotantolaitos vietti avajaisiaan Parkkarilassa. Kuvassa yhtiön kehittämä poikkeuksellisen tehokas turbiiniyksikkö.

Kilpailijamme tarjoavat teknologiaa, joka on useita sukupolvia vanhaa. — Juri Markelov

Lappeenrantalainen Aurelia Turbines on solminut jälleenmyyntisopimuksen Arman Energo -yhtiön kanssa Venäjällä ja muissa Itsenäisten valtioiden yhteisön eli IVY:n jäsenmaissa. Pietarilainen Arman Energo suunnittelee, toimittaa, asentaa ja huoltaa hajautettuja, pieniä kaasuturbiinivoimalaitoksia sähkön ja lämmön tuottamiseksi.

Aurelia Turbines avasi uudet tuotantotilansa viime marraskuussa Lappeenrannan Parkkarilassa. Uusi tehdas työllisti alkuvaiheessa kymmenen ihmistä.

Venäjä ja muut IVY-maat ovat Aurelialle merkittävä markkina-alue. Hyötysuhteeltaan erittäin hyvä A400-kaasuturbiini soveltuu lukuisiin käyttökohteisiin, kuten sähkön ja lämmön yhteistuotantoon teollisuudessa, liikerakennuksiin, kaukolämpöön ja julkisiin laitoksiin.

— Kun voimme tarjota Aurelian kehittynyttä turbiiniratkaisua, saamme selvän etulyöntiaseman markkinoilla. Kilpailijamme tarjoavat teknologiaa, joka on useita sukupolvia vanhaa, kertoo Arman Energon toimitusjohtaja Juri Markelov.

Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki sanoo odottavansa innokkaasti, että turbiineita ryhdytään kokoamaan lähellä yrityksen asiakkaita.

Arman Energon liiketoimintamallina on tuottaa uusia korkean teknologian hajautettuja sähköntuotantoratkaisuja avaimet käteen -periaatteella.

Maailmalla toimivan Aurelian pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa

Aurelian tavoitteena on toimittaa teknologiansa ydinkomponentit alueellisille kumppaneilleen, jotka kokoavat ja myyvät kokonaisen turbiinijärjestelmän paikallisena tuotteena omilla markkinoillaan. Maailmanlaajuisesti toimivan Aurelian pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa.

Yhtiöllä on Lappeenrannan lisäksi toimintaa Saksassa ja Englannissa. Lisäksi Aurelia Turbines on perustanut Meksikoon kumppaniensa kanssa osakkuusyrityksen, joka valmistaa turbiineja Väli- ja Etelä-Amerikan markkinoille.

Viime vuonna valmistunut viiden miljoonaan euron investointi Lappeenrantaan liittyy teknillisen yliopiston läsnäoloon. Yhtiön kaasuturbiinit perustuvat omiin innovaatioihin ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetyn tekniikan hyödyntämiseen.

Luetuimmat

Kommentoidut