Kolmelta johtamistaustalta konsultin testattavaksi

Päivi Virta-Salo

Rami Hasu, Vesa Huuskonen, Antti Vuolanne tai valtuuston kokouksessa esiin nouseva musta hevonen on Imatran seuraava kaupunginjohtaja.

Imatran kaupunginjohtajan valintaprosessi siirtyy nyt konsultin työkentälle. Konsultti on tietoinen, mitä ominaisuuksia on valittu kriteereiksi, sanoo Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.).

— Ne ovat johtajuuteen, elinvoiman edistämiseen ja organisaation johtamiseen liittyviä asioita. Hän testaa ehdokkaat normaalisti ja peilaa tuloksia kriteereihin, Helminen kertoo.

Haastatteluryhmän valitsemat ehdokkaat ovat Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen, diplomi-insinööri Rami Hasu Haminasta ja valtiotieteen maisteri Antti Vuolanne Porista.

Jatkoon päässeiden johtajakokemukset poikkeavat suuresti toisistaan. Rami Hasun työura on yksityisellä puolella. Vesa Huuskosella kokemusta on julkishallinnosta sisäministeriöstä ja Parikkalan kunnasta. Antti Vuolanteen johtajuudesta runsaimmat näytöt ovat monipuolisista luottamustehtävistä.

Rami Hasun johtajakokemus kunnalliselta puolelta on hankittu Haminasta, jossa hän toimi elinkeinojohtajana vuoteen 2015. Tätä ennen hän oli 3 Step IT Group Oy:n jälkimarkkinoinnista ja toimitusketjusta vastaava johtaja.

Vesa Huuskonen toiminut vuodesta 2014 Parikkalan kunnanjohtajana. Tätä ennen hän oli sotilasvirassa johtajana Raja- ja merivartiokoulussa vuosina 2010—2014.

Antti Vuolanne viimeisin johtajakokemus on 1.9.—31.12.2015, jolloin toimi hankekoordinaattorina Porin seudun työllisyyden kuntakokeilussa. Luottamustehtävien puolella Vuolanteella on kokemusta Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston puheenjohtajana 2009—2017 ja Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtajana 1997—2000 sekä Porin Energia Oy:n hallituksen puheejohtajana vuosina 2005—2008. Sairaanhoitopiirin budjetti on 330 miljoonaa euroa ja Porin Energian liikevaihto 136 miljoonaa euroa.

Imatran kaupunginhallitus odottaa konsultin raporttia muutaman viikon kuluessa. Anne Helminen uskoo, että valtuusto pääsee valitsemaan kaupunginjohtajaa alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli maaliskuussa.

— On muistettava että valinta on puhtaasti valtuuston käsissä. Valtuusto voi valita tai olla valitsematta johtajan näistä henkilöistä. Valintaa eivät tee haastatteluryhmä tai kaupunginhallitus, Helminen sanoo.

Muokattu 15.2 kello 9:18. Vuosiluku korjattu ja lisätty sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston puheenjohtajuus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.