Taipalsaarella on toivoa uudesta kaupasta kirkonkylään

Kai Skyttä

Taipalsaaren kirkonkylän ainut ruokakauppa Siwa sulkeutui vuodenvaihteessa.

Taipalsaarella yritetään saada kirkonkylään uusi kauppa. Sen puolesta koottuun vetoomukseen kertyi 600 nimeä. Vetoomus luovutettiin tiistaina kunnanjohtaja Jari Willmanille, jonka mukaan uudesta kaupasta on toivoa.

Taipalsaaren kirkonkylän ainut kauppa oli Siwa, jonka K-ryhmä sulki vuodenvaihteessa. Nimien keruun uuden kaupan puolesta käynnisti Kirkonkylän kyläyhdistys.

Willman kertoo vievänsä vetoomuksen kunnanhallitukselle. Hänen mukaansa kunta on jo selvitellyt uuden kaupan saantimahdollisuuksia.

— Olen soittanut eri tahoille ja kysellyt kiinnostusta ja kartoittanut muualta vastaavia tilanteita, joita voisi hyödyntää.

Willmanin mukaan kiinnostusta Taipalsaaren kirkonkylän kaupan pitoon tuntuu olevan.

— Ainakin jonkinlaista viriämistä on, ehkä ensi viikolla saadaan tarkempaa tietoa.

Siwa toimi keskellä Taipalsaaren kirkonkylää Oma-säästöpankki Lappeenrannan omistamassa kiinteistössä. Siinä toimii edelleen parturikampaamo ja maataloustarvikkeita myyvä liike. Lähistöllä toimii ravintola Pölkkybaari sekä kaksi parturi-kampaamoa.

Siinä kirkonkylän asiakaspalveluyritykset ovatkin. Taipalsaaren muut palvelut ovat keskittyneet Saimaanharjulle, minne muutti jo aiemmin Siwassa toiminut postikin. Se on nyt S-marketissa.

Kesällä kirkonkylällä on avoinna Röytyn talon kahvila ja jäätelökioski. Willman muistuttaa, että kesällä kirkolla liikkuu on myös paljon lomalaisia, joiden tarjoama asiakaspotentiaali toivon mukaan herättää osaltaan kiinnostusta uuden kaupan perustamiseen.

Muokattu 20.35: Lisätty, että kirkonkylällä toimii myös kaksi muuta parturikampaamoa.

Terhi Kinnunen

Terhi Kinnunen

Leena Sallinen

Leena Sallinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.