Lappeenrannan kaupunki haluaa ideoita Myllysaaren kehittämiseen — Flowparkin lähdettyä kiipeilytelineet kävivät kaupaksi netissä

Flowparkilla oli mahdollisuus jatkaa Myllysaaressa, mutta yhtiö ilmoitti keskittävänsä kaiken toimintansa toisaalle.

Maija Kaibijainen

Lappeenrannan kaupunki toivoo, että Myllysaaren alueelle tulisi liikunnallista toimintaa tarjoavaa ja luontoa kunnioittavaa yritystoimintaa.
Lappeenrannan kaupunki toivoo, että Myllysaaren alueelle tulisi liikunnallista toimintaa tarjoavaa ja luontoa kunnioittavaa yritystoimintaa.

Lappeenrannan kaupunki toivoo ennakkoluulottomia ideoita Myllysaaren virkistysalueen kehittämiseen. Myllysaaressa aiemmin toiminut Flowparkin kiipeilypuisto lopetti toimintansa viime vuoden lopussa. Tilalle etsitään nyt uudenlaista yritystoimintaa.

Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen toivoo liikunnallisia, luontoa kunnioittavia ja seikkailullisia ideoita, jotka täydentäisivät uimaranta- ja virkistysalueen palveluja.
— Esimerkiksi Myllysaaren beach volley -kentät ovat aktiivisessa käytössä. Alueella on myös muun muassa melonta- ja soutupalveluja, parkour-rata, kioski ja yleisösauna. Varsinkin kesäisin alue on todella suosittu. Uskon, että uudenlaiselle yritystoiminnalle olisi tilaa ja mahdollisuuksia, Koistinen arvioi tiedotteessa.

Flowpark halusi keskittää toimintansa toisaalle

Lappeenrannan kaupungin strategiajohtaja Markus Lankisen mukaan Flowpark-kiipeilypuiston toiminta perustui Flowpark Oy:n ja Wirma Lappeenranta Oy:n sijoittautumissopimukseen.

Kiipeilypuisto aloitti toimintansa Lappeenrannassa vuonna 2011 Hiekkalinnan yhteydessä ja siirtyi sieltä Myllysaareen vuonna 2012.

Lankinen kertoo tiedotteessa, että sopimus päättyi viime vuoden lopussa. Flowparkilla oli mahdollisuus jatkaa kiipeilypuistoa Myllysaaressa, mutta yhtiö ilmoitti keskittävänsä kaiken toimintansa Länsi- ja Keski-Suomeen, jossa sen muut toimipaikat sijaitsevat.

Kaupunki myi kiipeilytelineet netissä

Kaupunki on myynyt Myllysaaren kiipeilypuiston telineet internetissä, Huutokaupat.comissa.

300 euron kaupassa oli ehtona, että ostaja huolehtii laitteiston turvallisesta purkamisesta.

Purkutyö edellyttää nostolaitteiden käyttöä ja purkajilta edellytetään, ettei Myllysaaren puustoa vahingoiteta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset