Taipalsaarelainen Julius Taskinen maantiepyöräilyn Suomen huipputiimiin TWD-Länkeniin

Fincycling/Mikael Paulinow

Kansainväliset maantiet ovat tulleet Julius Taskiselle tutuksi Fincycling-joukkueessa. Kuva viime vuoden huhtikuulta, kun Taskinen kilpaili Tanskassa.

Maantiepyöräilijä Julius Taskinen ajaa jatkossa lahtelaisen TWD-Länkenin riveissä. Taskinen, 18, on edustanut aiemmin Imatran Urheilijoita ja kilpaillut kaksi viime vuotta juniorimaajoukkueen mukana ja paljon ulkomailla. Juniorimaajoukkueen toiminnasta on vastannut Fincycling-joukkue.

— Valintani Suomen seurajoukkueista oli itselleni selvä. Tiedän, että TWD-Länken pystyy auttamaan ja kehittämään minua eteenpäin kohti tavoitteitani huipulle, Taskinen toteaa TWD-Länkenin tiedotteessa.

Taskinen on valittu edustamaan Suomea maantiepyöräilyn maailmanmestaruuskilpailuihin Norjaan, jossa hän kilpailee 135,5 kilometrin maantiekilpailussa 23. syyskuuta.

— Hyvä asia, että Julius sai paikan TWD-Länkenistä. Meillä Imatran Urheilijoissa ei tällä hetkellä samaa mahdollisuutta viedä nuoria eteenpäin kohti ammattilaisuutta. Meillä on vain hyvää sanottavana tästä siirrosta ja uskomme Juliuksen saavuttavan ennen pitkää tavoitteensa. Tämä on yksi hyvä vaihe sillä tiellä, Imatran Urheilijoiden hallituksen jäsen ja pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu sanoo TWD-Länkenin tiedotteessa.

TWD-Länken on eteläkarjalaisille tuttu imatralaisen Tainionkosken Tähden kasvattien Jaakko ja Juho Hännisen nykyisenä seurana. Jaakko Hänninen kilpailee ranskalaisessa amatööriseurassa AC Bisontinessa, mutta edustaa Suomen-kilpailuissaan TWD-Länkeniä.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.