Voisalmen kuntopolku kunnostetaan tämän vuoden aikana – Uusittu polku valaistuksineen valmistuu syksyllä

Peruskorjauksen yhteydessä polun reitti kokee muutamia muutoksia. Valaistus uusitaan koko uusitun reitin matkalta.

Kai Skyttä

Voisalmen kuntopolku remontoidaan tämän vuoden aikana.
Voisalmen kuntopolku remontoidaan tämän vuoden aikana.

Lappeenrannan Voisalmessa sijaitseva kuntopolku kunnostetaan tänä vuonna. Samalla myös 1,5 kilometrin mittaisen polun reitti muuttuu. Jatkossa ulkoilureitti kulkee kokonaisuudessaan Taipalsaarentien itäpuolella, eikä se talvisin alita enää Taipalsaarentietä.

Peruskorjauksen yhteydessä myös kuntopolun valaistus uusitaan. Peruskorjaustyö on jo aloitettu, ja korjauksen odotetaan Lappeenrannan liikuntajohtajan Pasi Koistisen mukaan olevan valaistuksineen valmis tulevan syksyn aikana.

– Pelkästään itse polun korjaukseenhan ei mene kovin kauaa aikaa.

Kivisalmen kentältä uusi yhteys kuntopolulle

Korjauksen yhteydessä reittiin tulee muutamia muutoksia. Kivisalmen kentältä tulee uusi yhteys kuntopolulle, ja vanha reitti Voisalmen koululta säilyy sekä kesäkäytössä että siirtymäreittinä uudelle ulkoilureitille.

Ulkoilureitin alusta uusitaan, ja tilalle tulee kivituhkapäällyste. Uusi päällyste ja tasoitettava maasto parantavat kaikkien liikkujien mahdollisuuksia käyttää kuntopolkua.

– Esimerkiksi rollattori ja lastenvaunut kulkevat uudella alustalla aiempaa paremmin.

Kuntopolun peruskorjaukseen on varattu 120 000 euroa. Koistisen mukaan ulkoilureitin peruskorjaus parantaa kuntalaisten liikkumismahdollisuuksia alueella huomattavasti, ja kunnostuksen yhteydessä tehtävät reittimuutokset tulevat helpottamaan kuntopolun hoitoa ja latujen kunnossapitoa talvisin.