Kerrostaloasunnon sauna paloi Lappeenrannassa torstai-iltana, asunnossa ollut henkilö kuljetettiin sairaalaan tutkittavaksi — Naapurin tehokas alkusammutus pysäytti palon

Muita talon asukkaita ei tarvinnut evakuoida asunnoistaan. Tulipalo johtui liian lähelle kiuasta kuivamaan jätetystä matosta.

Kai Skyttä

Lappeenrannan Kangastuvankadulla paloi kerrostaloasunnon sauna torstai-iltana.
Lappeenrannan Kangastuvankadulla paloi kerrostaloasunnon sauna torstai-iltana.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai torstai-iltana ennen kello yhtätoista hälytyksen Kangastuvankadulle Lappeenrantaan. Kerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnon sauna oli syttynyt palamaan.

Tulipalon aiheutti matto, joka oli jätetty kuivumaan liian lähelle kiuasta, josta se syttyi palamaan.

Asunnossa oli paikalla yksi henkilö. Ensihoito vei hänet keskussairaalaan tutkittavaksi. Päivystävä palomestari Petri Pätilän mukaan henkilölle ei kuitenkaan ollut aiheutunut suuria vahinkoja.

Palo rajoittui saunaan, mutta savua levisi koko asuntoon ja rappukäytävään. Tulipalon leviämisen esti naapurin suorittama tehokas alkusammutus.

— Hän sammutti paloa suihkuhuoneen suihkulla, mikä oli esimerkillistä toimintaa. Ei olisi kauan tarvinnut mennä, kun savu olisi levinnyt, Pätilä kertoo.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi saunatilan sammutusraivaus ja savun tuuletus. Pätilän mukaan savu ei aiheuttanut suurta vahinkoa asunnon ulkopuolelle, vaan se saatiin tuulettamalla pois.

Asunnolle kävi pahemmin.

— Ihan pelkkä tuulettelu ei riitä, vaan savun haju on tarttunut koko asuntoon ja huonekaluihin, Pätilä toteaa.

Paikalla oli pelastushenkilöstöä Lappeenrannasta ja Lappeenrannan länsiasemalta. Ambulansseja hälytettiin paikalle yksi.

Kommentoidut