Hallitus vaihtuu, Antti Rinne jätti eronpyyntönsä presidentille — Sanna Marin ilmoitti olevansa valmis pääministeriksi, samoin Antti Lindtman

AOP/Pekka Sipola

Pääministeri Antti Rinne kertoi SDP:n eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen suuntaavansa Mäntyniemeen viemään kirjettä.
Pääministeri Antti Rinne kertoi SDP:n eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen suuntaavansa Mäntyniemeen viemään kirjettä.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) luopuu pääministerin tehtävästä. Rinne jätti hallituksen eronpyynnön tasavallan presidentille Sauli Niinistölle tiistaina kello 12.30.

Niinistö hyväksyi Rinteen eronpyynnön ja pyysi valtioneuvostoa jatkamaan toimitusministeriönä, kunnes uusi hallitus on nimetty.

Rinteen tilalle pääministeriksi on nousemassa eri arvioiden mukaan varapuheenjohtaja ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Varmuutta tästä ei vieläkään ole, sillä SDP nimittää myöhemmin hallitustunnustelijan, josta tulee todennäköisesti uusi pääministeri

Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ilmoitti olevansa kiinnostunut pääministerin tehtävästä. Mikäli Marinista tulee seuraava pääministeri, hän on 34-vuotiaana Suomen nuorin pääministeri.

Lindtmanin mukaan SDP tavoittelee samaa hallituspohjaa kuin Rinteen hallituksessa on ollut. Lindtman korosti, että poliittinen tilanne Suomessa on vakautettava.

Antti Rinne kertoo myöhemmin omista johtopäätöksistään.

Juttua muokattu 3.12. 2019 kello 12.18. Lisätty Marinin ja Lindtmanin uusi tilanne.

Juttua muokattu 3.12. 2019 kello 12.18. Lisätty tieto, että Rinne jätti eronpyyntönsä.