Mistä sydän tuntee Lappeenrannan? — Osallistu äänestykseen!

Mika Strandén

Hakalin vanha asuinalue on yksi äänestyksen ehdokkaista. Sen tunnelma on varmasti jäänyt monen alueen asukkaan ja kujilla kulkeneen sydämeen.

Armilan koulu, Hinkanranta, kauppakeskus Iso-Kristiina, Konnunsuon baari, Kisapuisto, Linnoituksen Viipurin Portti, Nutikan lava, Pikisaaren kärki, Raatihuone puistoineen, Skinnarilan kampus, Tirilän työväentalo... Jokin muu? Lappeenrantalaisten on syytä pohtia rakkaita paikkojaan kotikaupungissa. Niistä on alkanut äänestys.

Lappeenrannan kaupungin ja perinneyhdistys Lappeenrannan Killan järjestämän yleisöäänestyksen nimi on Mistä sydän tuntee Lappeenrannan?

Aänestyksessä etsitään kotikaupungin tunnusmerkkejä ja paikan henkeä. Vastaajia pyydetään kertomaan, minkä Lappeenrannan maiseman, miljöön, rakennusryhmän, yksittäisen rakennuksen, talon tai muun kohteen he kokevat erityisen tärkeäksi ja arvokkaaksi.

Sydäntään lähellä olevia kohteita voi äänestää valmiilta listalta, jossa on sata eri vaihtoehtoa eri puolilta kaupunkia, keskustasta maaseudulle. Niitä on aakkosjärjestyksessä Ahvenlammen saunasta Yläpappilan alueeseen, joka on Joutsenossa.

Jokin muu, mikä? -vaihtoehto on tarjolla kolmeen kertaan, eli vastaaja voi esittää kolme omaa kohdetta, joita ei mainita listalla.

Vastaajien toivotaan myös perustelevan valintojaan ja kertovan kohteisiin liittyviä tarinoita.

Äänestykseen ja kyselyyn voi osallistua Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla. Vastauksensa voi jättää myös kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä saatavalla paperilomakkeella.

Mielipiteensä voi ilmaista ja tarinansa kertoa joko nimellä tai nimettömänä. Nimen ja yhteystiedon antaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Mielenkiintoisimpia tarinoita julkaistaan kirjoittajan luvalla joko kaupungin verkkosivuilla tai Lappeenranta-asukaslehdessä.

Äänestysaikaa on 15. huhtikuuta asti. Äänestyksen tulos on tarkoitus julkaista ennen kesää.

Lappeenrannan Kilta vauhdittaa äänestysintoa järjestämällä Mistä sydän tuntee Lappeenrannan? -kiltaillan tiistaina 21. helmikuuta. Se on kaikille avoin yleisötilaisuus ravintola Kolmessa lyhdyssä ja alkaa kello 18.

Äänestyksen esimerkkikohteet kartalla

Lappeenrannan keskustan esimerkkikohteet Kartta_1.pdf

Lappeenrannan länsiosan esimerkkikohteet Kartta_2.pdf

Lappeenrannan pohjoisosan esimerkkikohteet Kartta_3.pdf

Lappeenrannan itäosan esimerkkikohteet Kartta_4.pdf

Lappeenrannan eteläosan esimerkkikohteet Kartta_5.pdf

Joutsenon alueen esimerkkikohteet_Kartta_6.pdf

Joutsenon Rauha-Tiuru -alueen esimerkkikohteet Kartta_7.pdf

Nuijamaa ja muita alueita esimerkkikohteet Kartta_8.pdf

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.